Comité de seguretat i salut

Per part de l’Administració assisteixen la subdirectora general de Recursos Humans i Relacions Laborals, el subdirector general de Recursos Humans i Econòmics, la cap del Servei de Prevenció de Riscos Laborals, gerents de diferents centres i, per la part social, UGTPRESONS, CCOO, CSIF i ACAIP.

REVISIONS MÈDIQUES MÚTUA

L’Administració ens informa que es reprendran els reconeixements mèdics, s’obrirà un nou període per continuar fent revisions mèdiques a partir del mes de febrer d’enguany.

Des del maig de 2022 es van sol·licitar 474 revisions i no s’hi van presentar 92 persones.

ADAPTACIONS i REVISIONS

L’Administració ens presenta el nombre d’adaptacions (14) i revisions (23) de llocs de treball als diferents centres penitenciaris. Qualsevol problema o disconformitat contacteu amb el vostre delegat d’UGT del vostre centre.

EXTINCIÓ D’INCENDIS

L’Administració informa que tots els centres han estat dotats i disposen de 4 jaquetes ignífugues per a les actuacions contra incendis.

Aquesta demanda que UGTPRESONS vam iniciar el febrer de 2022 i que hem liderat des d’aleshores, per fi és una realitat.

AVALUACIÓ DE RISCOS PSICOSOCIALS

L’Administració no li dóna importància a l’avaluació de riscos psicosocials, tot i que és on es detecten molt bona part dels problemes que pateixen els treballadors per una mala organització del treball.

Avui dia hi ha estudis que demostren la relació que hi ha entre unes males condicions psicosocials a la feina (elevades demandes, disposar d’una minsa capacitat de control sobre la situació i de poc suport social) augmenta el risc de baix benestar psicològic, desenvolupar una malaltia física concreta o que l’evolució d’un trastorn sigui més ràpida. Traduint-se en un major absentisme i un nombre més alt d’accidents laborals.

POLIESPORTIU DE BRIANS 1

Filtracions d’aigua al poliesportiu. L’Administració ens informa que hi ha un dictamen patològic estructural i que és una obra pendent, sense data.

Quant a les dutxes de monitors, ens diuen que són coneixedors del problema i que està a la llista de les coses que estan pendents per solucionar.

POLIESPORTIU DE PONENT

Davant la petició que l’actual poliesportiu, que està ocupat pel CIRE, es pugui habilitar precisament com a edifici pel que va estar dissenyat, com a poliesportiu, per poder tenir un lloc de resguard com altres centres, donat que a l’hivern les temperatures són molt baixes i a l’estiu molt altes, la resposta de l’Administració és que sempre ha funcionat així i no està previst cap canvi.

CANVI D’UNIFORME

Informem l’Administració de la presentació de denúncia davant la Inspecció de treball demanant la paralització d’entrada en vigor de la Circular 3/2022, sobre el procediment de la gestió del vestuari del personal de servei interior dels centres penitenciaris de Catalunya, per la falta de roba suficient per a poder canviar-la durant els cicles de treball.

Demanem tenir 3 pantalons i 4 camises per temporada d’estiu i el mateix per la temporada d’hivern. L’Administració respon que té previst lliurar una altra camisa d’estiu al setembre.

UGTPRESONS esperem que la Inspecció de Treball resolgui favorablement la nostra petició.

Salut!

Barcelona, 23 de gener de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca