Demanem a la Consellera la modificació del calendari de processos proposat pel seu Departament

Honorable Gemma Ubasart i Gonzalez

Consellera de Justícia, Drets i Memòria

Carrer Foc, 57, 08038 Barcelona

Honorable senyora,

Ahir 18 de gener la Subdirecció General de RRHH i Relacions Laborals del seu departament ens va traslladar el nou calendari que tenen previst portar a terme per a les convocatòries i/o resolucions dels processos selectius i per als concursos generals de trasllats i específics de comandaments del nostre àmbit d’execució penal.

UGTPRESONS considerem aquest nou calendari un despropòsit i li ho volem justificar de la següent manera:

  • Pel que fa al calendari previst per als processos selectius pendents de publicar cal dir que només es fa referència a un únic procés selectiu, el del cos de diplomats de serveis penitenciaris derivat de la OP 2021, mentre curiosament s’oblida de la convocatòria de 47 places del cos de diplomats d’educació social que recull la mateixa OP 2021.

Sorprèn també que no es tinguin presents els processos selectius que deriven de l’OP 2022 recentment aprovada i en la que apareixen pràcticament tots els cossos del nostre àmbit.

  • Pel que fa al calendari previst per als concursos específics de mèrits i capacitats per proveir llocs de comandaments, sobta que deixin per al final de tots la publicació del concurs de comandaments de rehabilitació, quan de la resta de llocs de comandament ja s’han convocat processos de provisió i el darrer concurs d’aquesta àrea va ser l’any 2008.
  • Però és en el calendari previst per als concursos generals de trasllats on, al nostre entendre, es pot detectar un desinterès absolut per als professionals penitenciaris que ocupen llocs base, ja que trasllada a l’any 2024 les seves publicacions, alguna com la de treballadors socials a finals d’aquell any.

Cal remarcar quedes de l’inici de les negociacions amb Funció Pública a la Mesa General, a les que UGTPRESONS hem assistit en representació única del col.lectiu penitenciari, sempre hem deixat claríssim que l’objectiu d’estabilitzar el nombre més gran d’interins no podia suposar un perjudici per als actuals funcionaris de carrera i, per això, vam acordar que a les bases dels concursos de trasllats aquests tinguessin preferència respecte dels nous funcionaris.

A més vam acordar que les publicacions de totes les convocatòries dels concursos de trasllats es produirien immediatament després de les resolucions dels concursos-oposició d’estabilització i, per tant, i com és previsible, es durien a terme després de l’estiu d’aquest mateix any.

Però malgrat ser coneixedors d’un calendari general pactat que serà complert per la resta de departaments de la Generalitat, el seu ha decidit proposar un calendari que va en contra de l’esperit de la Llei 20/2021 i dels acords adoptats per la Mesa General de Negociació dels empleats de la Generalitat, tots ells destinats a reduir la provisionalitat, i ha decidit castigar als actuals funcionaris de carrera enrederint injustificadament la possibilitat que puguin consolidar una nova destinació definitiva. Cal remarcar que actualment hi ha més de 600 professionals de carrera que es troben en comissió de serveis, la majoria des de fa anys.

Però també penalitza als gairebé 900 nous funcionaris de carrera que es troben a hores d’ara ocupant llocs en ocupació provisional i que s’incrementaran en 200 més un cop finalitzi el concurs-oposició d’estabilització, ja que se’ls mantindria ocupant un lloc en adjudicació provisional més temps del previst i acordat, i a una part important, fins a 1 any més del previst.

Compartirà doncs amb nosaltres que els arguments que donem són irrefutables i que el calendari previst és, posant un adjectiu suau, un despropòsit, per tant, UGTPRESONS com a sindicat majoritari a l’àmbit penitenciari, ens adrecem a vostè com a màxima responsable del Departament de justícia, per tal que prengui les mesures necessàries perquè es modifiqui el calendari proposat per la seva Subdirecció General de RRHH i s’adapti al calendari acordat amb Funció Pública.

Jordi Bremer i Cuscó

Responsable del Sindicat de Presons de la UGT – Serveis Públics de Catalunya

Barcelona, 20 de gener de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca