Jubilació anticipada dels cossos penitenciaris

UGTPRESONS ENS REUNIM AL PARLAMENT AMB DIPUTADES D’ERC I AMB EL SECRETARI DE MESURES PENALS

El passat mes de novembre UGTPRESONS vam contactar amb el Grup Parlamentari d’Esquerra Republicana al Congreso de los Diputados quan vam comprovar que no s’havia presentat cap esmena al text del projecte de pressupostos estatals que s’estava negociant en la línia de possibilitar l’avançament de l’edat de jubilació dels cossos penitenciaris.

Dels contactes realitzats amb ERC a Madrid aquests ens van comunicar que presentarien una esmena al Proyecto de Ley de medidas de eficiència procesal del Servicio público de Justicia reclamant la modificació del Texto Refundido de la ley General de la Seguridad Social en el sentit de reduir l’edat ordinària de jubilació als cossos penitenciaris aplicant coeficients reductors.

Aquesta esmena es va presentar el 21 de novembre i al llarg del mes de Febrer es preveu la seva votació per a la seva inclusió en el text definitiu de la Llei, que provablement s’aprovi el mes de Maig.

També vam acordar la celebració d’una reunió a tres bandes entre el Govern de la Generalitat, el grup parlamentari d’ERC al Congreso de los Diputados i els sindicats representatius, per tractar amb profunditat aquesta qüestió.

Doncs bé, aquest matí ens hem reunit al Parlament de Catalunya amb la Diputada d’ERC al Congreso de los Diputados, Carolina Telechea, amb la Diputada al parlament de Catalunya Ana Balsera, Amand Calderó Secretari de Mesures Penals i amb l’Assessor de la Consellera de Justícia Jose Maria Torrent.

UGTPRESONS hem estat molt clars a la trobada i hem defensat la necessitat urgent d’accedir a la jubilació anticipada, tant per justícia comparativa amb altres cossos, com pels clars indicadors que recull l’informe tècnic de més de 200 pàgines que vam elaborar l’any 2020. I per això hem reclamat:

  • Al Secretari de Mesures i a l’assessor de la Consellera compromís en el compliment dels acords signats en aquesta matèria, i que aquest només es demostrarà amb la implicació de tot el Govern, amb el President de la Generalitat al capdavant, en la negociació amb el Ministerio de Seguridad Social.
  • A la diputada d’ERC al Congreso implicació del seu grup davant les institucions estatals i que no donin recolzament al Proyecto de Ley de medidas de eficiència procesal del Servicio público de Justicia si finalment aquest no recullis l’esmena presentada.

Li hem demanat que es modifiqui l’esmena presentada en el sentit de determinar els cossos els quals s’han d’aplicar coeficients reductors i que desenvolupen funcions als centres penitenciaris catalans (psicòlegs, treballadors socials, ….), ja que el text de l’esmena presentat parla de “cuerpo de funcionarios de prisiones”.

  • A la Diputada d’ERC al parlament de Catalunya, li hem demanat que en cas que el text no ho reculli, presenti una esmena al text dels pressupostos catalans ara en tràmit de negociació, demanant una reserva pressupostaria per cobrir una hipotètica aprovació de la jubilació anticipada dels professionals penitenciaris.

Els quatre representants presents a la reunió han reiterat el compromís de treballar fermament per assolir el que ells han reconegut com necessari pel sistema penitenciari català i en concret ens han informat que en els propers dies presentaran la “carpeta” que inicia l’expedient administratiu que permetrà negociar els termes, si s’escau, de la nostra jubilació anticipada.

A més, la Diputada Carolina Telechea, s’ha compromès a modificar l’esmena presentada en els termes que hem proposat.     

UGTPRESONS valorem la reunió de manera positiva ja que totes les parts implicades semblen tenir clar el principal objectiu que perseguim. I les actuacions que s’estan duent a terme van en aquesta línia, no obstant, continuarem insistint per tal de que es concretin positivament. Així mateix UGTPRESONS continuarà mantenint contacte amb els actors que siguin necessaris a Catalunya o a Madrid per tal de sumar esforços per ala consecució de la nostra jubilació anticipada.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 13 de gener de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca