Agressió en el DERT

Aquest diumenge hem patit un altre incident molt greu al nostre centre penitenciari, una nova agressió per part d’un intern àrab, la qual ha quedat frustrada gràcies a la intervenció dels funcionaris.

A les 17:10 hores en el DERT, en el moment de preguntar-li a l’intern si vol sortir a la sala de dia, aquest ha respost afirmativament i tot seguit sense mitjançar paraula ha començat a donar cops amb els punys. Els funcionaris allí presents, sorpresos per la reacció sobtada i fortuïta, han parat els cops protegint-se amb els braços, i mentre l’intern continuava agredint, han activat el CODI, i han pogut aconseguir finalment reduir l’intern. Amb l’intern immobilitzat, els funcionaris han comprovat que aquest portava a la seva mà un “diablo, amb el que ell mateix després de donar els cops s’ha autolesionat en el coll.

Volem traslladar que es tracta d’un intern amb problemes de salut mental, autolesiu, PS3, en PPS, que cada nit les passa en videovigilància perquè entre altres motius cap intern vol viure amb ell.

Aquest diumenge, sortosament no hem de lamentar desgràcies, gràcies a la brillant, ràpida i afortunada actuació per part dels funcionaris, però no pot ser que la SMPRAV confiï en la gran professionalitat de la plantilla, necessitem que aquests incidents siguin castigats amb contundència, a l’hora que aquests interns amb aquests perfils, siguin conduïts a altres centres penitenciaris més adequats.

És adient no dubtar a aplicar protocols preventius en aquest tipus dinterns,“pese a quien pese”.

Per finalitzar, felicitar per la seva professionalitat als funcionaris i als Caps de Serveis juntament amb la metgessa, per la seva actuació e implicació posterior. Molts esforços que a vegades ens hi va la vida.

Salut!

Secció Sindical d’UGTPRESONS del C.P. Joves

La Roca del Vallès, 9 de febrer del 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca