Brutal agressió al MR-4

Divendres passat vam ser testimonis d’una brutal agressió a diversos companys al MR-4.  Tot va començar quan l’intern es va llançar a terra al consultori mèdic, pel que sembla per no cedir els serveis mèdics a la seva reclamació, ja que moments abans havia estat parlant amb la psiquiatra del centre. Els companys van intervenir ràpidament per aïllar la situació, moment en què l’intern va aprofitar per agredir els funcionaris amb gran violència, amb puntades de peu, cops de puny i mossegades, incitant a la resta del mòdul a què se sumessin a l’agressió, mentre ells tractaven de reconduir la situació. Durant la intervenció va caldre activar un CODI 2 a causa de la gran violència i resistència que oposava l’intern. 

Immediatament, va ser traslladat al departament especial, mentre continuava amenaçant de mort els companys sense parar a intentar agredir-los contínuament, on va ser necessari immobilitzar-lo. És important assenyalar els seus antecedents psiquiàtrics, ja que aquest perfil d’interns és el que està posant en perill els centres penitenciaris, per no disposar de voluntat per part dels nostres responsables de tractar-los més individualment als moduls psiquiàtrics penitenciaris.

Més rocambolesc és, disposar com és el cas al nostre centre, d’un departament de psiquiatria construït i acabat, amb tot el cost que això comporta, i tenir-lo tancat.  Es tracta d’una temeritat estar exposant contínuament els treballadors, a aquest tipus de perfils psiquiàtrics, barrejats amb altres interns, i totalment descompensats, generant una situació de conflictivitat, quan la solució la tenen davant dels seus morros.

UGTPRESONS fa molts anys que denunciem la necessitat d’obrir i dotar al departament psiquiatria els mitjans i personal necessaris per tractar més individualment aquest perfil d’interns.  Ja n’hi ha prou de jugar amb la vida dels treballadors, posin solucions reals a problemes reals, en comptes de tractar de maquillar estadístiques per justificar sous.

UGTPRESONS exigeix ​​a la Direcció del CPPB que apliqui de manera immediata el protocol de mesures de seguretat per vetllar per la integritat dels companys que fan servei al DS, tal com es va acordar en passades reunions davant aquest perfil d’interns, ja que després de dos dies l’intern encara no les té posades. És d’una enorme irresponsabilitat no ordenar al moment des de la Direcció aquestes mesures, quan estan més que justificats els motius, i l’intern no cessa en cap moment en la seva actitud violenta i contínua amb les amenaces de mort cap als companys.

Esperem una ràpida i contundent reacció no només des de Direcció, sinó des dels serveis mèdics perquè davant de casos com aquest, sigui imprescindible avançar-se, i si calgués, programar una conducció a la UHPP, per ser tractat més individualment, abans de lamentar un episodi com aquest. UGTPRESONS desitgem una ràpida recuperació als companys agredits i felicitar-los per la seva professionalitat davant de situacions tan crítiques.

Salut!

Secció Sindical d’UGTPRESONS al CP Puig de les Basses

Figueres, 06 de març de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca