Brutal agressió als companys del departament de sancionats

Un cop més hem de lamentar les agressions que van patir ahir al matí,  4 companys del Departament de sancionats durant la intervenció amb un intern provinent del MR11 que acabava d’arribar al departament en situació d’aïllament provisional.

Els fets van començar quan l’intern, al moment de traslladar-lo de cel·la i donar-li les seves pertinences, estava parlant amb un mòbil dins la seva cel·la, sense immutar-se i no va voler  fer entrega d’aquest, desobeint les ordres dels funcionaris, manifestant en diverses ocasions i amb un to agressiu i intimidatori “haver consumit gran quantitat de cocaïna“.

Aquest estava totalment fora de si i els funcionaris van haver de contenir-lo per preservar la seva integritat i la pròpia de l’intern, ja que no parava de donar-se cops ell mateix i de colpejar a tothom amb cops de puny, puntades i fins i tot  va arribar a mossegar salvatgement a un dels companys que participaven en la immobilització. Cal afegir que va estar necessari el suport dels caps de serveis i del coordinador del DERT per fer front a la gran magnitud d’agressivitat que presentava l’intern i que fins i tot un cop a terra va mossegar violentament la bota del Coordinador del DERT en un estat molt semblant al d’un caníbal.

El balanç final va ser de quatre companys ferits, dels quals dos d’ells van haver de ser evacuats a la mútua per atendre les ferides que presentaven. El mateix intern va ser traslladat a l’hospital per la presumpta intoxicació que presentava.

El més trist de tots aquests fets, és que no són aïllats, és el dia a dia al nostre centre.

Per molt que el director del centre ens vulgui vendre que el pla funcional està començant a donar fruits i que és tot un èxit, el cert és que n’estem farts, els únics fruits que veiem es tradueixen en agressions continuades als companys, que han de treballar sota mínims i amb mitjans precaris.

Ja s’ha convertit en un clàssic que el departament de sancionats estigui permanentment massificat i amb un total de 3 efectius per servei. Això vol dir que contant al company de cabina, resten dos únics funcionaris per a realitzar tota la feina amb l’alt perill que això suposa. Estem farts de demanar personal, i la direcció del centre, no fa més que donar excuses i treure cada dia efectius cap als accessos.  

Sense anar més lluny aquest passat cap de setmana es van produir 11 aïllaments provisionals. Aquestes xifres són escandaloses i insostenibles, i sumades a les contínues i cada cop més greus agressions als funcionaris ens fan arribar a una única conclusió: quan un centre tan gran com Brians2 deixa de funcionar com una maquinària perfectament engreixada i comença a fer aigües per tot arreu, potser ens hem de plantejar el canvi d’entrenador, com es diria en argot futbolístic.

Senyor director, com tothom sap, a excepció de vostè, s’està carregant la classificació interior i no hi ha ningú satisfet amb aquests invents, ni tractament, ni els caps de serveis, ni l’equip directiu ni ningú. Si la majoria de treballadors pensem així li hauria de fer considerar si més no, el fet que la feina no està donant els fruits que vostè pretén i si no succeeix una major desgràcia és gràcies a la implicació i a la bona feina que fan els seus treballadors, que, per cert, estan cada cop més cremats.

Exigim l’augment imminent de plantilla i que la formació, les Gaps i tot el que estigui relacionat amb la seguretat de tots els treballadors del centre, sigui de prioritat absoluta.

És per això que si VOSTÉ no creu que pugui millorar aquesta decadent situació, li exigim que dimiteixi d’una vegada per totes.

Salut

Secció sindical d’UGTPRESONS al CP Brians 2

Sant Esteve Sesrovires, 23 de febrer de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca