I els nostres drets…?

De segur que tots heu llegit les últimes ordres de direcció que fan referència a diverses qüestions que es poden resumir en més presència, més implicació, més tot.

Doncs bé, des de la Secció sindical d’UGTPRESONS de Mas Enric, volem fer reflexionar a la Direcció del Centre, ja que són del tot improcedents i impossibles d’aplicar pels motius que ja tots sabem: MANCA D’EFECTIUS.

Dites ordres citen que ha d’haver-hi: presència en el subministrament de la medicació, presència i organització durant la consulta mèdica, presència al patí, revisions i neteges de cel·les obligatòries, més presència a l’àrea de tractament, del Cire,…. i així podríem continuar. Ens preguntem com ho hem de fer?.

La realitat és que som els que som i no ens podem multiplicar; la realitat és que hi ha diferents mòduls amb dos funcionaris de servei, a vegades mòduls amb tres funcionaris; la realitat és que no es pot estar a tres llocs a l’hora. Impossible controlar al mateix temps el pati, recollir i registrar instàncies, mirar el peculi, els permisos, els expedients disciplinaris, solucionar els problemes de l’office perquè falta menjar, pujar amb l’intern/a de torn perquè netegi la seva cel·la, fer el relleu a la cabina i el dels funcionaris d’interior i al mateix temps organitzar i controlar la consulta mèdica.

Menció a part mereix la modificació de les hores de recompte i el motiu a què obeeix tot això, si el que volem és rebaixar la tensió i fer complir les normes, és a dir, ser més regimentals, aquest retard en les hores de recompte creiem que només portarà problemes; d’una banda, si la medicació es reparteix a les 19:00 hores i fem el recompte a les 21:15 els interns/es estaran dormint.

Reiterem la pregunta a la direcció…què fem? Els despertem? Els fem passar recompte dempeus i al fons de la cel·la correctament vestits, dues hores i quinze minuts després de prendre la medicació?

Qualsevol persona que hagi treballat en un mòdul residencial sap perfectament que això és impossible, la medicació farà que una part important dels interns estiguin adormits. Aquest decalatge horari l’únic que generarà serà més conflictes a unes hores especialment complicades.

Val a dir que l’expressió “recordar normes” no feia cap falta, la immensa majoria de la plantilla realitza perfectament la seva feina i compleix amb els horaris, TOTS ELLS. En cas que hi hagi algunes persones aïllades que no compleixen la normativa, des d’aquesta secció sindical creiem que la direcció s’ha d’adreçar directament a les persones en qüestió i fer valer els mitjans que té al seu abast per fer-les complir, en cap cas es pot generalitzar, això l’únic que demostra és una situació de feblesa per part de la direcció i la sensació que no s’atreveixen a interpel·lar a certes persones directament.

Salut

Secció sindical d’UGTPRESONS al CP. Mas d’Enric

El Catllar, 3 de febrer de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca