Jubilació anticipada dels professionals penitenciaris

REUNIÓ D’UGTPRESONS AMB ELS MÀXIMS RESPONSABLES ESTATALS DE LA UGT

Avui una delegació d’UGTPRESONS ens hem desplaçat a Madrid per mantenir una reunió amb els màxims responsables de la UGT a nivell estatal amb l’únic objectiu d’incorporar a les figures més rellevants de la nostra organització a la nostra lluita per aconseguir la jubilació anticipada de tots els professionals penitenciaris.

La reunió l’hem celebrat a la seu de la UGT a Madrid i han assistit el secretario general de la UGT i a la vegada vicepresidente de la confederacion europea de sindicatos, el company Josep Maria Alvarez, el secretario general de UGT servicios publicos, company Julio Lacuerda, el secretario de organizacion de UGT servicios públicos, el company Frederic Monell, i la secretaria general d’UGT serveis públics de Catalunya, la companya Encarna Fernandez.

UGTPRESONS els hem volgut explicar en persona els motius pels quals és necessària i es fa inajornable l’accés dels professionals penitenciaris catalans a la jubilació anticipada i els hem reclamat la seva intervenció directa davant el Gobierno Estatal per defensar-la.

A més els hi hem explicat el greu problema que ha generat el Departament de Justícia quan va excloure de l’informe que va enviar al Ministerio de Seguridad Social un col·lectiu tan important com el de rehabilitació, malgrat estar previst en els nostres acords que se’ls hi aplicaria també un coeficient reductor, això sí inferior al del personal d’interior.

El company Pepe Alvarez, en nom de tota la organització, s’ha compromès a involucrar-se personalment a nivell institucional i contactar amb el Gobierno Estatal per defensar una demanda que ha dit “ara és compartida”, i ha estat molt crític amb el Departament de Justícia per la seva decisió d’excloure de la petició inicial un col·lectiu com el de rehabilitació, sense esperar el dictamen dels tècnics del Ministerio de Seguridad Social.

A la reunió hem acordat el full de ruta d’actuacions a nivell estatal que durem a terme en els propers dies, que preveu des de trobades amb els diferents actors clau que tenen capacitat de decisió, ja sigui de la pròpia administració central com del Congreso de los Diputados, fins a l’inici davant del Ministerio de Seguridad Social d’un nou procediment per establir coeficients reductors als professionals penitenciaris complint estrictament el text de l’acord signat el passat 2 de desembre, o sigui sense excloure cap col·lectiu.

UGTPRESONS continuarem treballant decididament per assolir un dels objectius més importants dels darrers anys i, mentre altres es dediquen a criticar i a no fer absolutament res, UGTPRESONS seguirem posant els interessos dels professionals penitenciaris per davant de tot. 

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 21 de febrer de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca