Prova escrita del concurs de comandaments JUS/031

EL DEPARTAMENT DE JUSTÍCIA S’ATRIBUEIX LES COMPETÈNCIES DE LA JUNTA DE MÈRITS DEL PROCÉS 

La Junta de Mèrits i Capacitats del concurs de comandaments de Cap d’Unitat, Caf, EEAA i Riet va acordar el passat 21 de desembre fer públiques les guies orientatives per a la preparació de la prova que recull la base 7.5 de la convocatòria.

En el punt segon del citat acord, la Junta de Mèrits estableix que el dia de realització de la prova les persones participants no podran disposar de material de consulta en suport paper”, especificant clarament quin és el tipus de suport del que no podran disposar.

La concreció de l’Acord de 21 de desembre és evident i només impedeix disposar de material de consulta en suport paper, però en cap cas impossibilita la utilització d’altres tipus de suport com, per exemple, el digital. No obstant, i desprès de les nombroses dubtes generades al respecte i per evitar situacions no desitjades el dia de la prova, UGTPRESONS vam adreçar-nos als responsables del Departament de Justícia per aclarir aquesta qüestió.

Sorprenentment la resposta ha estat que “No. En cap cas podran fer servir material de consulta en cap tipus de suport”.

UGTPRESONS considerem una ingerència claríssima del Departament de Justícia en les decisions de la Junta de Mèrits i una vulneració flagrant del que disposa l’article 39.1 del Decret 123/97, de 13 de maig, pel qual s’aprova el reglament general de provisió de llocs de treball i promoció professional i que diu que:

“Les juntes de mèrits i capacitats i les comissions d’avaluació actuaran amb estricta independència, discrecionalitat tècnica i objectivitat i les seves propostes vincularan l’Administració,……”

Queda clar que les decisions de les Juntes de Mèrits vinculen l’Administració i no a la inversa, i que l’acord de 21 de desembre diu el que diu.

A més no permetre que els participants en el procés puguin disposar de material de consulta seria sotmetre’ls a un greuge comparatiu respecte dels companys i companyes que van participar al concurs de Cap de Serveis, Crimo, Cue i Caps d’Unitat d’Administració, que sí van poder accedir-hi.

UGTPRESONS esperarem a veure el text de l’acord de convocatòria a la prova que emeti la Junta de Mèrits per veure si aquesta exerceix la independència que li atorga el Decret o està mediatitzada per la pròpia administració, i en cas que així sigui ho traslladarem als nostres serveis jurídics per estudiar qualsevol escenari possible.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 8 de febrer de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca