Aclariment de la justificació per gaudir de les 15 hores d’absència per motius de salut

UGTPRESONS hem rebut diverses consultes per part d’alguns treballadors i treballadores envers el gaudiment de les 15 hores anuals d’absència justificada per motius de salut amb declaració responsable, segons les quals sembla que des d’algunes oficines de RRHH dels nostres centres penitenciaris s’entesten a exigir el comprovant del metge.

Immediatament, ens hem posat en contacte amb el Sotsdirector de Recursos Humans de la Secretaria per demanar que enviï un comunicat a totes les oficines de personal indicant el que es va acordar amb UGT el dia 9 de març a la reunió de la Mesa General dels empleats públics. Entre altres mesures, a la reunió es va concretar el gaudiment de les 15 hores anuals d’absència justificada per motius de salut sense necessitat de cap justificant d’assistència mèdica, substituint-ne aquest per una declaració responsable.

Recordem que l’administració volia endarrerir l’aplicació d’aquesta mesura fins que fos aprovada en Acord de Govern i que va ser la UGT qui va exigir a Funció Pública que fos suficient amb l’aprovació en Mesa general, com finalment ha succeït.

En definitiva, si cap company o companya fa ús d’aquestes hores, no ha de presentar cap justificant mèdic, ja que NO és obligatori. que haurà d’omplir la declaració responsable i que haurà d’avisar al centre de treball de l’absència en el moment de produir-se.

Confiem que aquest comunicat de la sotsdirecció de Recursos Humans arribi ben aviat a les diferents oficines i deixem de rebre notícies sobre males praxis d’algunes oficines de personal.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 28 de març de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca