Codi 2 al DERT de Lledoners: 3 funcionaris agredits a la mútua

La Secció Sindical d’UGTPRESONS de Lledoners us informa dels fets ocorreguts la tarda d’ahir, dissabte 11, quan un intern amb un ampli historial d’incidents i agressions (a funcionaris i interns) per diverses presons de Catalunya i que restava complint un primer grau al DERT, va protagonitzar uns fets extremadament violents contra el CUSI i els 2 funcionaris del departament, els quals han hagut que ser atesos a la Mútua. Els hi donem tot el nostre suport, i desitgem que es recuperin al més aviat possible.

L’intern amb un perfil psiquiàtric i “famós” per haver destrossat 4 cel·les al DERT, va aprofitar l’obertura de la seva cel·la per sortir d’aquesta exigint més medicació, i negar-se a tornar a entrar, tot cridant amenaces cap als funcionaris. Els funcionaris van intentar reconduir la conducta de l’intern, i sense poder preveure la seva reacció, aquest els va envestir amb múltiples cops de puny, amb el resultat de contusions als companys de diversa gravetat. Una vegada reduït l’intern, es va poder activar el “codi 2”, evitant problemes encara més greus.

La Secció d’UGTPRESONS de Lledoners, resta a disposició dels funcionaris pel que necessitin. Exigim a la Direcció del centre que estigui a l’altura que la situació requereix, i exigim també accions contundents per tal d’evitar que es torni a repetir res semblant. Alhora, convidem al nou Sotsdirector d’interior, que faci autocrítica i esperem que hagi après a prendre decisions més ràpides i encertades.

Per finalitzar, recordem que el passat 8M vam poder veure el Coordinador de sistemes de seguretat pública, el senyor Amand Calderó i a la Consellera de Justía Gemma Ubasart, ballant a Brians 1, cosa que no entrarem a valorar, per més tard realitzar unes declaracions molt “polítiques” en una entrevista a TV3, quan li preguntaven sobre les “zero subjeccions psiquiàtriques” que s’han marcat com a objectiu.

De tot plegat des de la secció d’UGTPRESONS de Lledoners llencem dues preguntes:

Quines eines tenim els funcionaris per actuar davant d’un intern amb ploblemes psiquiàtrics quan de sobte ens comença a repartir cops de puny? i, com s’ha d’actuar posteriorment sobre aquest intern per evitar que torni a agredir a altres funcionaris fins a la seva sortida en llibertat?

Salut

Secció sindical d’UGTPRESONS al CP Lledoners

Sant Joan de Vilatorrada, 12 de març de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca