Col.lectiu massacrat. Exigim mesures urgents

NOVA I GRAVISSIMA AGRESSIÓ AL DERT DE BRIANS 2

Fa només unes hores que hem hagut de lamentar una gravíssima agressió a dos companys del DERT de Brians 2, els quals han estat traslladats a la mútua, un d’ells amb ambulància, amb greus ferides al llavi, essent necessari passar pel quiròfan, fins i tot haurà de patir una cirurgia plàstica.

A causa de l’elevat estat d’agitació i violència extrema que presentava l’intern ha calgut activar un “Codi 2” per fer front al greu risc que s’estava vivint. Finalment, gràcies a l’esforç per part dels companys del departament que s’han personat al lloc dels fets, s’ha pogut reduir l’intern a terra, per posteriorment traslladar-lo a una cel·la de contenció psiquiàtrica.

UGTPRESONS desitgem als companys agredits una ràpida recuperació i felicitem un cop més la professionalitat que ha demostrat tot el personal del departament Especial al fer front a aquesta gravíssima i perillosa situació.

Exigim com no pot ser d’una altra manera, el cessament irrevocable del Sr. director de Brians 2, que per decència ell mateix hauria de dimitir, ja fa temps que està demostrant la seva incompetència per ser un gestor amb garanties d’un centre d’aquesta envergadura; millor que es dediqui a la seva faceta interpretativa, això no és un circ, és un Centre Penitenciari.

Aquests fets ja són gravíssims per si mateixos, però és que els fets que ens han portat fins aquí són encara més esgarrifosos. Recordem que l’intern protagonista de la brutal agressió d’aquest matí ha enviat a la mútua amb ferides molt greus a cinc funcionaris en tres centres penitenciaris (Joves, Quatre Camins i Brians 2), tot plegat en el temps rècord de 5 mesos, fem memòria:

  • El 7 de novembre va agredir 1 company a Joves, que va haver d’anar  a la mútua i va estar de baixa vàries setmanes.
  • El dia 27 de desembre l’intern va ser conduït a Quatre Camins, i el dia 8 de gener va participar de nou en un aldarull en el que va agredir diversos funcionaris, un dels quals va haver d’anar a la mútua on se li van diagnosticar fractures a la mà, per les quals encara resta de baixa i potser també haurà de passar pel quiròfan.
  • El dia 30 de gener és conduït a Brians 2 on ja sabem com ha acabat tot.

Les estrictes mesures que han recaigut sobre aquest energumen han estat un protocol d’un mes mentre va estar a Quatre Camins i un altre protocol també d’un mes a Brians 2, del 30 de gener al 28 de febrer. No hem d’oblidar tampoc que, a Joves, el Sr. Font, exdirector de Brians 1, va denunciar al centre per l’aplicació dels mitjans coercitius que va haver de “patir” després de l’agressió del primer dels 5 companys. El que cal denunciar és la manca d’aplicació de les mesures necessàries i de la contundència requerida davant els agressors no contra els treballadors. PENÓS!!!

I és intolerable que davant d’aquestes situacions es prenguin unes mesures tan minses per por, si por, por a ser el focus dels estaments que tenen la mirada clavada a les presons catalanes, estaments que ens assenyalen com a “torturadors”. És una vergonya la política dels nostres IRRESPONSABLES polítics, amb la famosa cantinela de la CONTENCIÓ ZERO, que és una utopia, destinant diners públics a mitjans com la cel·la encoixinada per fer-se publicitat als mitjans de comunicació, ballar amb les internes de Brians 1 i canviar de nom ficticis carrers als centres penitenciaris. Potser que vinguin a ballar als Derts, davant dels interns conflictius i dels joves que estan fent el que volen i quan volen, sabedors de la manca de conseqüències envers les seves accions.

No podem esperar a haver de lamentar la mort d’un company. No n’hi ha prou amb un protocol d’un mes per cobrir l’expedient, calen mesures estrictes, rigoroses i contundents quan cal, no som torturadors, SOM PROFESSIONALS. El protocol en aquests casos, per començar, hauria de ser de 6 mesos, utilitzar les manilles per sortides de la cel·la amb més decisió, en lloc de cel·les encoixinades amb costos de gairebé 100 mil euros, utilitzem d’una vegada per totes el pes del reglament penitenciari, A QUE ESPEREN PER IMPLANTAR ELS AEROSOLS D’ACCIÓ ADEQUADA, que estan més que justificats en determinades situacions. POR I MÉS POR!!!

Això sí, tant a Brians 2 com a totes i cadascuna de les presons catalanes estem treballant sense mitjans i sense personal, omplint els llibres de serveis amb companys, molts dels quals ni tan sols estan a la Borsa d’interins, fruit de les nefastes polítiques de personal de la secretaria des de fa anys.

Treballem sense personal i a més a més escanyats per polítiques restrictives quant a horaris, permisos, ràtios de lliurança, etc. No tenen vergonya, com tenen el valor d’exigir tant quan NO TENIM FUNCIONARIS ALS PATIS. Com poden exigir ràtios als Cusi quan A TOTS ELS CENTRES FALTEN COMANDAMENTS A TOTS ELS TORNS I SERVEIS, i no es cobreixen. Com poden exigir res, quan ens ESTAN MASSACRANT literalment dia rere dia i setmana rere setmana.

Després a la secretaria repeteixen el “mantra” que el nostre col·lectiu agafa moltes baixes, això sí, critiquen des de casa mentre estan teletreballant. VERGONYÓS I FASTIGÓS.

UGTPRESONS posem els nostres serveis jurídics a disposició dels companys agredits avui a Brians 2, arribarem fins al final per exigir responsabilitats.

Esperem que els màxims responsables de la secretaria actuïn en conseqüència i presentin càrrecs davant del jutjat i es personin des del departament com acusació particular. 

Salut

UGTPRESONS

Barcelona, 16 de març de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca