Integració d’interins a la borsa i obertura d’un nou procés de borsa de treball

Aquest matí hem assistit a una reunió del grup de treball específic de Borsa de Treball on s’han tractat dos temes. D’una banda, la integració en una única llista de borsa tot el personal interí en actiu actualment (unes 423 persones), i de l’altra una proposta per obrir un nou procés selectiu de borsa per ocupar llocs en règim d’interinatge del cos de tècnics especialistes que ens ha presentatl’administració.

Recordem que arran de l’acord signat la passada setmana els actuals interins passaran directament a integrar l’actual borsa de treball. En aquest sentit, l’administració s’ha compromès a enviar-nos una proposta per escrit de com s’haurà de fer aquesta integració. UGTPRESONS esperarem a veure la proposta, però ja els hi hem advertit que només contemplarem que tot el personal sigui integrat a la borsa, ordenada per estricte ordre d’antiguitat.

També hem demanat quin serà el criteri per incloure en aquesta integració a les persones que en el seu moment van treballar per un període de temps determinat, però que posteriorment van demanar la seva suspensió temporal. Ens donaran resposta en la proposta escrita que esperem rebre aviat.

Referent a la proposta que avui ens han presentat sobre el procés selectiu per tornar a obrir la borsa a noves incorporacions, respon a les exigències que des de fa mesos UGTPRESONS ha fet a la Secretaria de Mesures Penals per la urgent necessitat de poder disposar de personal per a cobrir la greu manca d’efectius que patim als centres penitenciaris de Catalunya.

La proposta, encara per acabar de negociar els seus termes definitius, inclou els requisits mínims per poder participar en el procés i les dues parts de què constarà: una fase de concurs i una fase de proves.

FASE DE CONCURS:

  • Titulacions acadèmiques
  • Llengua catalana
  • ACTIC o certificat equivalent
  • Llengües estrangeres

FASE DE PROVES. Es realitzaran 3 proves de caràcter obligatori i eliminatori:

  • Prova física (constarà de 3 exercicis: circuit d’agilitat, pressió sobre banc i “course navette”)
  • Coneixements de Llengua (només per aquelles persones que no hagin acreditat estar en possessió del certificat de coneixements requerit)
  • Curs selectiu (teòric i pràctic amb les dues respectives avaluacions i amb una durada total de 2 setmanes)

Per la realització d’aquest procés l’Administració ens ha informat què tenen la intenció de convocar 300 persones al 27 de maig i 300 més al 8 de juny. En aquest sentit, ens han confirmat que ja tenen una prereserva de les instal·lacions del CAR de Sant Cugat per ambdós dies, tot i que les dates no són definitives

UGTPRESONS valorem positivament el fet que es pugui tornar a obrir la Borsa. Fa molt de temps que exigim aquesta mesura tan necessària, però restem expectants a què ens tornem a reunir per acabar de negociar els termes del procés selectiu.

Considerem que les persones que superin aquest procés selectiu s’haurien d’incorporar a la borsa en les mateixes condicions dels interins que actualment hi són, és a dir sota la normativa de l’acord vigent de 2019.

S’ha fet incidència en què sigui una borsa dinàmica i que no quedi obsoleta amb el pas dels anys; així com que es torni a obrir quan aquesta estigui al 25% d’efectius sense treballar. En el mateix sentit també s’ha proposat que les persones que en un futur superin proves físiques en un procés ordinari de concurs-oposició, però no guanyin plaça, puguin optar entrar a la borsa sense haver de superar de nou aquestes proves físiques.

Restem a l’espera primer, de què ens facin arribar la proposta d’integració de tots els actuals interins a la borsa, i segon, d’una nova reunió per acabar de negociar els termes del procés selectiu per a noves incorporacions.

Us continuarem informant.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 31 de març de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca