“La conxorxa dels necis”

Des de la secció sindical d’UGTPRESONS Brians 2 volem fer un repàs a la cronologia dels fets que van finalitzar amb la signatura d’un acord històric el passat 22 de març de 2023, ja que sembla que de manera capciosa i interessada algunes veus estan difamant i embrutant la feina de tots els companys que vam participar-hi activament pel bé del col·lectiu.

CRONOLOGIA:

La setmana del 13 al 19 de març, una sèrie d’incidents greus que finalitzen amb resultat de 2 funcionaris i 2 CUSI’s a la mútua per lesions, fan que la plantilla clami per mobilitzar-se.

Diumenge 19/03/2023 els companys i companyes de la secció d’UGTPRESONS vam mantenir una reunió amb la nostra executiva per fer algun acte reivindicatiu al centre o promoure una convocatòria de concentració, però era molt precipitat perquè volíem que s’hi sumessin la resta d’organitzacions sindicals del centre.

Dilluns 20/03/2023 MAREA BLAVA publica en un mitjà de comunicació la convocatòria unilateral d’una concentració el dia 21/03/2023 a les 12.30 h a les portes de Brians 2 , a la que per responsabilitat ens adherim immediatament tots.

https://sociedad.e-noticies.es/protesta-en-brians-2-por-las-agresiones-a-funcionarios-143805.html

El mateix dia 21 de març de 2023 algunes delegades i delegats d’UGTPRESONS reunits al nostre despatx sindical comencem a parlar de tancar-nos en algun lloc del centre per fer la protesta més ferma. Un cop valorada la idea, avisem a la resta de forces sindicals, tan representatives, com les no representatives per aconseguir més força i per evitar lectures malintencionades respecte a la unitat sindical.

La resta de forces sindicals decideixen sumar-se a la nostra iniciativa i ho traslladem a les nostres respectives executives.

Cap a les 12.45 h aproximadament, tots els representants sindicals del centre ens dirigim cap al despatx del director i entrant els informem, a ell i al Subdirector General de Centres i Gestió Penitenciària (Pedro Domínguez) que es trobaven reunits, que romandrem tancats al seu despatx fins que vingui un representant de Secretaria amb capacitat per negociar. En aquest punt el Subdirector General pren les regnes del diàleg i exerceix una mediació entre la Secretaria (reunits en comitè de crisi) i tots els representants dels diferents sindicats del centre.

Durant tot el dimarts es van estar negociant les diferents propostes de l’Administració i les contrapropostes i demandes dels sindicats, sense arribar a una entesa, essent sempre els punts de fricció  els relatius a posar terminis per les diferents propostes de seguretat i a quantificar la demanda de personal als centres de Catalunya.

Cap a les 19.00 h CATAC abandona el tancament.

Al voltant de les 21.30 h del dimarts, el Subdirector General ens fa una darrera proposta, als ulls de tots els presents, clarament insuficient i sense concretar mesures, terminis i quantitat necessària d’efectius per resoldre l’actual manca endèmica de personal. Totes les forces sindicals presents rebutgem la proposta fermament. El director de Brians 2, i el Subdirector General marxen del centre sense haver arribat a cap acord.

Totes les forces sindicals decidim continuar amb el tancament excepte l’agrupació Marea Blava, que també abandona la lluita, i que segons exposen al seu escrit, no consideren que la presència efectiva de més funcionaris sigui rellevant per la seguretat dels treballadors, com tampoc veuen important incloure als 150 interins de la bossa que es quedaven fora:

MAREA BLAVA: “No compartim amb alguns sindicats (UGT i CCOO) que sigui una línea vermella d’ un acord sobre les agressions concretar una oferta pública de 750 places, ni la creació d’una única bossa d’interins (això forma part d’altres negociacions i són propostes de perfil electoralista). Marea Blava considera que amb la mobilització i tancament d’avui s’ha obert una escletxa de negociació amb l’administració en favor d’aplicar mesures correctores respecte dels increments en les agressions al col·lectiu de treballadors penitenciaris, i dona per finalitzada la seva tasca”.

Durant tot el dimecres 22/03/2023 la resta de forces sindicals vam estar treballant conjuntament per aconseguir el millor acord possible per a tota la plantilla, rebutjant durant tot el dia les diferents propostes de l’Administració, per estar plagades d’inconcrecions i de manca de mesures reals, fins que a darrera hora de la tarda i després de molts estira-i-arronses, la Secretaria va presentar una proposta que a TOTS ens va semblar acceptable i que vam considerar el millor acord al qual podríem arribar.  Es va acabar signant per totes les forces presents en la negociació.

Al cap de poques hores de la signatura, i malauradament com passa gairebé sempre, ja van començar a aparèixer “memes”, escrits, recollides de signatures anònimes en contra de l’acord, atacs i difamacions de tota mena vers les persones que estàvem negociant, acusant-nos als representants dels treballadors de conxorxes amb l’Administració. Una crítica gratuïta i destructiva totalment.

Els delegats i delegades de Brians-2 volem convidar a tots aquells que s’emparen en l’anonimat per recollir signatures, alliçonar els sindicats, difamar, mofar-se de la nostra feina, titllar d’insuficient l’acord aconseguit, etc., a ser valents i a sortir de l’amagatall per explicar en públic per què és ara un mal acord i argumentar-ho amb idees raonables, constructives i realistes i no amb mentides ni difamacions.

Nosaltres creiem fermament en la lluita sindical i en la unió de la plantilla per obtenir millores laborals per al col·lectiu. Ningú ens farà fer un pas enrere respecte d’aquest compromís personal i col·lectiu. Aquests dies ho vàrem demostrar novament: no ens vam conformar amb les primeres propostes de l’Administració i vam estar on havíem d’estar sense escletxes fins a assolir el millor acord.

Salutacions,

Secció sindical d’UGTPRESONS al CP Brians 2

Sant Esteve Sesrovires, 25 de març de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca