Reunió amb la direcció

Assisteixen per part de la Direcció del centre el Sr. director, la secretària tècnica jurídica, la gerent, el sotsdirector de règim interior, el cap de la  unitat de suport als equips directius i la cap de l’oficina de recursos humans. Per la part sindical UGTPRESONS, CC.OO i Csif.

PERSONAL

Comencem la reunió amb la cap de RRHH explicant la situació de la plantilla actualitzada.

El principal problema que patim al centre continua sent el nombre de baixes. El total és de 93 baixes.  A interior tenim 76 de les que 28 estan cobertes. A oficines hi ha 6 baixes i 11 a tractament i laborals. Seguim amb algunes guàrdies d’interior en una situació especialment complicada que provoca greus disfuncions, com el cas de la guàrdia 5 que acumula moltes baixes i no cobreix el servei. La direcció insisteix en el fet que potser caldria fer un repartiment de les guàrdies de manera que les baixes quedin més repartides. El mateix problema passa amb les adaptacions (38 en l’actualitat, de les que 33 corresponen a interior) que suposen un problema de cara a fer els llibres de servei.

UGTPRESONS no estem d’acord que les guàrdies hagin de patir les conseqüències de la manca de personal, les baixes s’han de cobrir. Continuarem reiterant a la mesa corresponent que això no pot seguir així i que l’administració és responsable de qualsevol desgràcia que puguem tenir als centres fruit de la manca endèmica de personal. Cal un increment net de personal.

UGTPRESONS hem demanat que les jubilacions i vacants que es vagin produint s’ofereixin al personal de carrera via comissions de servei, tenint en compte que el concurs de trasllats es publicarà després de l’estiu i no es resoldrà fins al 2024, de manera que el personal pugui optar a aquestes places, abans que acabin cobrint-se amb personal temporal. L’oficina de RRHH no descarta que a curt termini es pugui fer una nova convocatòria, cosa que en tot cas depèn de Serveis Centrals.

Pel que fa als caps d’unitat i la forma com se’ls ha comunicat un canvi en els grups que tenien establerts per al gaudiment del 25% de vacances i dies personals, critiquem que es faci amb un mail enviat un divendres per entrar en vigor 5 dies després. No costa res reunir-los per torns i explicar-los les adaptacions que han de fer.

UGTPRESONS recollim la demanda de part de la plantilla de poder comptar amb GAMV als mòduls petits (6, 7 i 8) que solen estar ocupats pràcticament només per GSI. Cal, a més, fomentar que el personal de major edat pugui prestar servei en unitats amb menys interns.

Pel que fa a la segona activitat, continuem sense tenir una oferta de places suficient per fer front a les demandes cada cop més nombroses per accedir-hi. Actualment, quan una persona la demana es trasllada el cas a la Direcció General, que són els que resolen on han d’anar, sent les possibilitats GO o GAMP, inclús amb la possibilitat d’oferir un lloc de feina en un altre centre penitenciari.

En les setmanes vinents es convocarà el concursillo anual  d’horaris d’àrees mixtes, oficines i caps unitat. Reiterem la necessitat que surtin totes les places que no estiguin ocupades de manera que qui vulgui pugui optar a canviar de lloc de feina o torn horari.

La direcció no descarta reforçar la tarda a l’OIGI tenint en compte que actualment acumula  falta de personal. Tampoc es descarta que puguin fer canvis de servei amb personal que tingui formació en les tasques que es fan a l’OIGI, sobretot amb aquelles persones que han treballat en el passat en aquesta oficina. L’argument és que fer un canvi amb algú que no té coneixements del que es fa en aquesta unitat no té sentit, ja que no podria fer pràcticament cap tasca. UGTPRESONS considerem que hi ha tasques que qualsevol persona pot fer sense una formació específica, com notificar documents als interns, una de les tasques que fa l’OIGI.

OBRES I MANTENIMENT

Sembla que els problemes que causaven inicialment els nous radiotransmissors que feien soroll han disminuït. El sotsdirector d’interior ens informa que encara estem pendents que l’empresa acabi d’implementar del tot el sistema i que es treballarà per introduir les millores que siguin necessàries.

Es recomana que el personal de tractament que fa servir polsadors d’emergència els comprovi cada cop que l’agafen, ja que és la manera més fefaent de saber que funcionen bé. En cas que fallin cal informar i fer un comunicat de desperfectes.

Pel que fa a la interfonia i els problemes que sovint tenim, ens informen que caldria fer una reforma integral de tot el sistema al centre, especialment al DERT, perquè el sistema actual ha quedat força obsolet. Aquesta situació ja s’ha comunicat a l’administració.

Respecte al nou uniforme, com sabeu, hi ha una greu manca de certes peces, cosa que fa inviable que el dia 6 de març tota la plantilla que el fa servir pugui complir la instrucció que regula l’entrada en vigor de la uniformitat. UGTPRESONS ja vam posar una denúncia davant Inspecció de Treball per aquest tema i especialment per l’escassa dotació de peces de roba que s’estava subministrant.  Ens informen que la decisió de postergar la data o no de l’entrada en vigor de la nova dotació, depèn de la Secretaria, i entenen que arribat el moment de l’entrada en vigor de la nova uniformitat, la plantilla haurà de portar la dotació nova sempre que disposi d’ella, i en cas de manca de peces de vestuari es podrà combinar l’uniforme nou amb l’antic fins a tenir tota la dotació nova.

El MSOB, que passarà al mòdul 4, actualment en obres, es preveu que pugui fer el canvi al llarg del mes d’abril, sempre que un possible canvi del sistema de calefacció no endarrereixi l’entrada en funcionament del nou mòdul. Estem a l’espera d’aprovació del pla funcional del mòdul, fet amb professionals de tots els col·lectius que treballen al MSOB en l’actualitat.

Respecte al material antiincendis, reiteradament reivindicat i denunciat davant la Inspecció de Treball, la solució passa per instal·lar nous BIEs amb mànegues de més de 25 metres, ja que la normativa vigent prohibeix realitzar empalmes de mànegues com les que actualment disposa el centre.

UGTPRESONS ha demanat que, tal com estableix la normativa vigent, el metge visiti els interns sancionats al mòdul on estan, quan compleixen sanció fora del MR5 o el DERT. No és acceptable que dos funcionaris hagin de portar l’intern a infermeria deixant coix el servei al mòdul.  La direcció manifesta que el metge és qui ha d’anar al mòdul cada dia i que així ho recordarà.

Quan a les obres a infermeria, ja s’ha pressupostat i redactat el projecte i només està a l’espera de licitació. Es creu que les obres començaran el 2024.

UGTPRESONS hem criticat que la norma general sigui treure personal del mòdul 3 per fer relleus o cobrir forats d’altres mòduls, ja que cal ser conscient del perfil del mòdul (també repetit als altres mòduls grans) i les alteracions regimentals que es produeixen amb massa freqüència.

FORMACIÓ (Gaps)

UGTPRESONS ja havíem reclamat en anteriors reunions que es fes formació al personal d’interior sobretot en matèria d’incendis i contencions. I que es fes extensible al personal de cap de setmana creant algun grup de formació els dissabtes per exemple. Com que encara no s’ha fet ho tornem a reclamar. 

Salut!

Secció Sindical d’UGTPRESONS al CP Quatre Camins.

Per qualsevol aclariment no dubteu a posar-vos en contacte amb els/les vostres delegats/des al centre. Per a més informació podeu consultar la web: www.ugtpresons.com                

La Roca del Vallès, 01 de març de 2023.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca