Reunió grup de treball penitenciari. Borsa de Treball

UGTPRESONS vam assistir ahir a la nova reunió del grup de treball, especifica de la Borsa de Treball, a la qual ens havíem emplaçat a la darrera reunió perquè l’administració ens pogués presentar i explicar la seva proposta de com s’haurien suposadament d’incloure les diferents “borses” existents a la borsa d’interins de l’Acord de 2006 i de l’annex del 2019.

El resum de la seva proposta és que de les aproximadament 413 persones distribuïdes a les diferents “borses”, només 155 passarien directament a la Borsa d’interins, deixant fora 258 companys i companyes. A més a més, aquestes 155 persones ni tan sols serien les que més antiguitat tinguessin sinó que volen fer prevaldre que siguin només les que hagin superat les proves físiques de la convocatòria JU030.

Aquesta proposta suposaria per exemple que persones que no han treballat ni un sol dia puguin desplaçar altres que faci 2 anys que treballen. Així és com l’administració tracta els treballadors que porten mesos i mesos traient les castanyes del foc, per aconseguir que el sistema penitenciari no col·lapses en moments molt complexos, com va succeir amb l’esclat de la pandèmia, i cobrint els serveis d’una plantilla que tothom sap està greument minvada.

UGTPRESONS evidentment hem rebutjat de pla aquesta proposta, ja que entenem que si la intenció de l’Administració és la de negociar una regulació de la Borsa d’interins, en el sentit de fer les modificacions que calguin als acords existents per poder ampliar el nombre de persones que en un moment donat poguessin incorporar-se a treballar al nostre sistema, el que cal fer prèviament és que tots els qui conformen actualment les diferents “borses” passin a ocupar un lloc a la Borsa d’interins per ordre d’antiguitat.

UGTPRESONS, fa mesos que demanem que s’agrupin en una única llista a totes les companyes i companys que actualment conformen la borsa i la resta de llistes i que en la seva gran majoria ja portem més o menys temps treballant a les presons catalanes.

UGTPRESONS considerem que el caos que actualment opera en la gestió de tot el personal interí i de totes les borses i llistes actuals es culpa única i exclusiva dels responsables del departament. No acceptarem de cap manera que es deixi fora de la regulació de la Borsa de treball a cap company o companya, tingui l’antiguitat que tingui.

Només depèn de la voluntat de l’administració buscar els mecanismes perquè tots i cadascun dels actuals treballadors passin a la Borsa d’interins, i si cal acordar noves condicions per tal que així sigui, UGTPRESONS estarà disposada a signar-ho demà mateix.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 15 de març de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca