Signat un històric Acord

ACONSEGUIM UN INCREMENT NET DE PLANTILLA I IMPORTANTS MESURES EN MATÈRIA DE SEGURETAT

Després de més de 30 hores de dura negociació i amb la col·laboració de centenars de companys i companyes que es van manifestar ahir dimarts a les portes del centre penitenciari de Brians 2 i de desenes de delegats que s’han tancat a les oficines de direcció de diversos centres, hem pogut tancar fa només uns minuts un històric acord (que us adjuntem), i que recull dues reivindicacions cabdals per al nostre col·lectiu:

La primera d’elles consisteix en un increment net de no menys de 350 efectius en els dos pròxims anys, que amb total seguretat es veuran incrementats de manera substancial (molt probablement fins a més de 500 places) un cop funció pública faci l’anàlisi pertinent del redimensionament reclamat pel Departament de Justícia.

S’ha de posar en valor aquest increment, ja que el darrer increment net es va produir amb ocasió de l’obertura del CP Puig de les Basses, l’any 2011 i ara l’increment s’aconsegueix sense la necessitat d’obrir un nou centre de treball.

La segona consisteix en la implementació d’un seguit de mesures orientades a disminuir les agressions als centres penitenciaris, com per exemple la implementació dels aerosols d’acció adequada, la revisió dels protocols de seguretat o la creació de cel·les especials per interns de gran perillositat entre d’altres moltes mesures.

UGTPRESONS, CCOO, INTERSINDICAL, CSIF I ACAIP, organitzacions signants d’aquest acord, reiterem el nostre agraïment a tots els treballadors i treballadores que amb el vostre recolzament heu estat part fonamental pel tancament d’aquest important acord.

Aprofitem també per dir-vos que un cop assolit aquest acord, queden desconvocades les concentracions i actes de protesta convocats per demà a tots els centres penitenciaris de Catalunya.

Sant Esteve Sesrovires, 22 de març de 2023

UGTPRESONS CCOO INTERSINDICAL CSIF ACAIP

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca