Sr. Amand Calderó: esperem que hi hagi funcionaris morts per actuar?

El dissabte 25/03/2023 al voltant de les 21.10 h, al Departament de sancionats 2 caps de serveis i 3 funcionaris van ser colpejats salvatgement per un intern altament agressiu,  que només una estona abans havia protagonitzat un Codi 2 al MR2 i al qual se li va trobar droga en un escorcoll. Una vegada al DS va intentar tallar als funcionaris amb una ganiveta que portava amagada.

La situació va ser d’alt risc, amb un balanç final de cinc ferits, dos dels quals van haver de requerir atenció a la mútua.

Aquests fets posen de manifest el lamentable estat en què es troba el centre. La manca endèmica de personal que patim, és només una de les raons que ens van portar els passats dies 21 i 22 a concentrar-nos davant les portes del centre i a tancar-nos al despatx del director. Potser la Secretaria no té presa en posar fil a l’agulla i reforçar amb més funcionaris tant Brians 2, com la resta de centres penitenciaris de Catalunya, i posar en pràctica totes les mesures que es van negociar. Però nosaltres sí que en tenim i farem el que calgui perquè es doni presa.

Quines són, entre d’altres, les mesures urgents que s’han d’aplicar??

  • Reforçar de manera immediata els DERT i departaments especials tant de mitjans materials com de dotació de personal; Recordem que durant els últims deu incidents d’aquest mes de març, companys del departament de sancionats i del DERT, estaven assignats als accessos per manca de personal a tot el centre. Aquesta pràctica és totalment habitual i fa molt de temps que la direcció del centre la permet. Aquesta dinàmica deixa en precari unes unitats molt sensibles, posant en risc la seguretat de tots els companys i minvant substancialment la capacitat de resposta en situacions de crisi.
  • Revisar els protocols de seguretat perquè els interns siguin escorcollats integralment abans d’aplicar-los les contencions psiquiàtriques, per evitar que s’amaguin substàncies o materials susceptibles de fer mal als professionals o a ells mateixos, i que la duració dels aïllaments provisionals sigui la suficient per garantir la seguretat de tothom i no per cobrir l’expedient de les estadístiques, aquestes que tant mal ens fan.
  • Aplicació del règim tancat durant el màxim temps legal (Període Llarg) i tornar a aplicar de manera contundent el règim disciplinari. Les seves polítiques de laxitud ens han portat on som ara!!!
  • Canviar el protocol d’actuació dels funcionaris del DERT. Incrementar a 3 els funcionaris presents durant els moviments dels interns classificat en art.94 i a 4 els funcionaris per als art.93.
  • Exigir més fermesa en el compliment dels protocols de seguretat per als interns més conflictius i agressors, mantenint-los el màxim temps necessari i així evitar que protagonitzin noves agressions per aixecar la mesura massa d’hora.
  • Finalment i no menys important; Sr. director està més que demostrada la seva negligència i inoperància en la direcció del nostre centre, si li queda una mica de decència DIMITEIXI del seu càrrec, potser així s’evitarà la vergonya d’haver de ser destituït.

La mobilització de centenars de treballadors i el tancament de totes les forces sindicals durant més de 30 hores la setmana passada al CP.Brians 2 només va ser el resultat de l’escenari caòtic que envolta les presons catalanes, del que en patim diàriament les conseqüències i que ens ha portat al límit permissible/tolerable.

Senyor secretari de Mesures Penals, l’acord signat la setmana passada no és un xec en blanc, a les seves mans està revertir la dramàtica situació en què es troba el CP. Brians 2, i la resta d’establiments penitenciaris catalans; apliqui de manera immediata les mesures de seguretat necessàries, sobretot als DERT i DS, i ampliï la dotació de personal a totes les unitats. 

No oblidi mai que l’administració ha de ser garant de la integritat dels seus treballadors i n’és la darrera responsable.

Salut

Secció sindical d’UGTPRESONS al CP Brians 2

Sant Esteve Sesrovires 27 de març de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca