UGT insta a funció pública que apliqui de forma immediata les 15h d’absència per motius de salut amb declaració responsable

Ahir es va reunir el grup de treball de mesures de conciliació i flexibilitat horària de la vida laboral i familiar, depenent de la MEPAGC, per tractar el que serà el text definitiu de les darreres mesures, un cop passat el filtre de l’assessoria jurídica de Funció Pública, que van ser preacordades el passat 14 de desembre, i que recordem són les següents:

1. 15 hores d’absència per motius de salut amb declaració responsable (no caldrà acreditar l’absència amb el justificant de visita mèdica). UGT hem insistit que aquesta mesura no depengui d’un Acord de Govern i no calgui endarrerir el seu gaudiment encara més. Funció Pública ha acceptat aquesta petició i el gaudiment d’aquesta mesura serà immediata un cop s’aprovi en Mesa General. Òbviament, UGT hem demanat que es convoqui de forma urgent la Mesa General.

2. Ampliació de la franja d’edat de fill o filla menor d’edat de 12 a 14 anys en les següents mesures de conciliació, contemplades al Decret de Jornada i Horaris:

  • flexibilitat horària de fins 60 minuts a l’inici de la jornada
  • reducció de jornada per interès particular per motiu de cura directa d’un fill o filla de 13 i 14 anys d’edat sense que la seva autorització estigui supeditada a les necessitats del servei. UGT hem reclamat que tampoc estigui supeditada a les necessitats del servei l’elecció de la franja horària escollida pel treballador/a. Funció Pública hi està d’acord.

3. Dret a 2 hores de permís per lactància diària per a les famílies monoparentals. Es podrà gaudir diàriament o de forma compactada.

4. Pel que fa al permís per naixement aquest serà ampliat en 10 setmanes més en famílies monoparentals un cop es modifiqui el TREBEP. UGT hem demanat un permís especial i transitori d’idèntic número de setmanes lligat a la conciliació a l’espera de la nova normativa estatal que ho reguli. Malauradament Funció Pública no ho contempla.

Les mesures 2, 3 i 4 es troben subjectes a ratificació per Acord de Govern.

UGT hem demanat obrir immediatament negociacions per tal de tractar la implementació de les 35 hores setmanals, la recuperació dels dies d’aps i vacances, la creació d’una borsa d’hores lligades a la conciliació i, punt fonamental i prioritari, la jubilació parcial dels funcionaris.

Salut

UGTPRESONS

Barcelona, 3 de març de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca