CATAC: l’altaveu dels organismes que persegueixen els professionals penitenciaris

La presència gairebé permanent als nostres centres penitenciaris d’alguns organismes que, sota l’aparença de treballar per analitzar i informar del funcionament de les institucions del sistema penal, en realitat dediquen bona part de la seva activitat a la persecució dels professionals penitenciaris és una anomalia que UGTPRESONS, com a sindicat majoritari a l’àmbit penitenciari, hem denunciat en diverses ocasions, fins i tot al propi Parlament de Catalunya.

Des de fa anys, però, tots els governs han permès que aquests organismes continuessin incidint, en major o menor mesura, en moltes de les polítiques penitenciàries que s’han anat implementant, a més d’escoltar en ocasions les mentides que verteixen sobre nosaltres.

És per això que, excepte en situacions molt determinades, UGTPRESONS portem anys intentant no donar publicitat gratuïta a aquests organismes i evitar que apareguin a cap dels nostres comunicats.

Malauradament no tots els sindicats penitenciaris pensem igual, i no només no els critiquen, sinó que ara actuen d’altaveu de les seves demandes, s’alien amb ells i intenten boicotejar alguna de les mesures que vam pactar el passat 22 de març, com l’ús dels aerosols d’acció adequada.

I la prova evident de l’aliança entre CATAC i aquests organismes és el full informatiu elaborat el passat 7 d’abril per aquest sindicat, on s’apropien de la tesi plantejada per l’associació OBSERVA en el tuit que aquesta va publicar el 6 d’abril en contra de la utilització dels aerosols a centres penitenciaris, i posen en entredit la legalitat dels aerosols malgrat aquests vinguin recollits a l’article 72 del Reglament Penitenciari.

UGTPRESONS, tot i no compartir-les, podríem considerar lícites les crítiques que es puguin fer de l’acord que vam signar el passat 22 de març que entre d’altres importants mesures, recordem, suposarà un increment net de plantilla mai vist al nostre àmbit, però no les acceptem quan venen d’aquells que van decidir anar-se’n a dormir a casa seva el dia que ens vam tancar a Brians 2 i van desertar de les seves responsabilitats sindicals quan era més necessària que mai la unitat.

Desconeixem els motius pels quals el sindicat CATAC porta treballant des del mateix dia de la signatura de l’acord per boicotejar-lo, ells sabran, però el que és incomprensible és que facin seves les tesis d’alguns organismes i que treballin amb ells colze a colze per impedir que l’acord es desenvolupi en la seva totalitat.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 12 d’abril de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca