Comitè de seguretat i salut

Per part de l’Administració assisteixen la subdirectora general de Recursos Humans i Relacions Laborals, el subdirector general de Recursos Humans i Econòmics, la cap del Servei de Prevenció de Riscos Laborals, gerents de diferents centres i, per la part social UGT, CATAC, CCOO, CSIF i ACAIP.

INFORMACIÓ SERVEI DE PREVENCIÓ

Vacants. La cap del servei de prevenció ens informa que hi ha dues vacants de tècnics del servei de prevenció que esperen que siguin cobertes aviat.

Protocol revisió mèdica obligatòria. També ens informa que estan elaborant un protocol per tal de poder obligar en casos molt concrets a passar per una revisió mèdica. UGT els hi fem saber que en cap cas es pot obligar a passar per una revisió obligatòria a cap treballador/a.

Revisions mèdiques mútua. Ja s’han iniciat els reconeixements mèdics del personal de presons.

SEGONA ACTIVITAT

El departament indica que es van resolent les demandes de 2a activitat. UGT no hi estem d’acord, hi ha centres que les peticions estan aturades i d’altres que han trigat quasi 6 mesos en resoldre. El departament insisteix que hi ha un nombre important de peticions i és difícil de gestionar, a més molts cops hi ha renúncies per no voler canviar horaris, com per exemple GSI a horari de dilluns a divendres.

UGT l’indiquem que precisament aquest no voler canviar horari de GSI a horari de dilluns a divendres és el que evita que tinguin una allau brutal de peticions, i que és l’administració qui amb un decret de l’any 2001 ha tingut més de 20 anys per preveure quines sortides li pot donar al personal que després de 25 anys de servei a l’interior demana un canvi de lloc de treball fora de l’àmbit d’interior.

CLIMATITZACIÓ MENJADORS CENTRES PENITENCIARIS

Demanem la climatització dels menjadors de tots els centres penitenciaris, que per cert, no està previst a cap projecte immediat d’obres, no ens donen resposta.

AVALUACIÓ DE RISCOS PSICOSOCIALS

Preguntada l’administració per l’estat de l’avaluació de riscos psicosocials, encara no hi ha previsió de quan començarà a fer-se als centres penitenciaris.

L’Administració no li dona importància a l’avaluació de riscos psicosocials, és on es detecten molt bona part dels problemes que pateixen els treballadors per una mala organització del treball.

Avui en dia hi ha estudis que demostren la relació que hi ha entre unes males condicions psicosocials a la feina (elevades demandes, disposar d’una minsa capacitat de control sobre la situació i de poc suport social) augmenta el risc de baix benestar psicològic, desenvolupar una malaltia física concreta o que l’evolució d’un trastorn sigui més ràpida. Traduint-se en un major absentisme i un nombre més alt d’accidents laborals.

MÚTUA ASEPEYO

Es demana un millor tracte de la Mútua Asepeyo cap al personal penitenciari, un millor coneixement del tipus de treball que fem.

Totes i tots el qui rebeu un tracte injust per aquesta Mútua no dubteu amb contactar amb el vostre delegat d’UGT per fer arribar la nostra queixa.

AMIANT CP DONES BCN

Està previst la retirada de la teulada d’uralita del CP Dones de BCN que està molt deteriorada.

Salut!

Barcelona, 25 d’abril de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca