CP Mas d’Enric: El simulacre de la riota

CODI 3 al MR-4

Malauradament, un cop més la Direcció del Centre desacredita als seus funcionaris i la feina que desenvolupen habitualment. Recordem que en dies passats, la Direcció va organitzar un simulacre de codi 3 al MR-4. Des de la secció sindical d’UGTPRESONS, volem recordar a la Direcció del Centre com s’organitzen els Mòduls al migdia: Com podem, ni més ni menys, i això és així perquè la dotació d’aquest mòdul concret és habitualment de 2 funcionaris, menys el dia del simulacre, que miraculosament n’hi havia 3.

Recordem a la Direcció, també, que el recompte es quadra amb l’OGI, segons indicacions seves, “el que diu l’OGI va a missa”, independentment del que creguem els funcionaris.

Tots hem tingut discrepàncies amb relació on s’han d’ubicar certs interns que estan fora del mòdul en el moment del recompte i sempre se’ns ha dit que on digui l’OGI, doncs bé, això és el que fem. Si aquesta manera de procedir s’ha de canviar, exigim i agrairem que ens ho comuniquin.

En qualsevol cas i tornant al CODI 3, val a dir que l’intern estava perfectament localitzat i que no és la primera vegada que un intern que es troba al departament d’infermeria passa recompte al mòdul, on l’ha de passar? A infermeria? Doncs els mòduls s’hauran de ficar d’acord prèviament, no?

En fi, que aquest no és el problema, senyors i senyores de la Direcció. El problema és el de sempre, que manca personal, que el recompte es fa a l’hora que es pot, que es puja a prefectura quan es pot i que els funcionaris han d’aprofitar els viatges perquè amb la dotació actual és impossible fer-ho d’una altra manera.

CONTROL INTERNS DE CUINA

Mateixa situació, mateix problema, mateixa solució. És materialment impossible fer passar per l’arc detector sempre als interns que retornen de cuina i bugaderia. Potser ens hauríem de preocupar de veure que fan tots aquests interns contínuament al carrer Major, sense supervisió, vigilar per la seguretat dels funcionaris i especialment de les funcionàries, a les que els interns repassen de dalt a baix cada vegada que passen per la porta de cuina. Si els interns de tallers no surten al carrer Major, perquè si ho fan els de cuina?

Exigim a la Direcció que busqui un altre lloc per fer el descans que els correspon.

CONTROL FUNCIONARIS

Finalment, volem recordar que les càmeres de vigilància no estan pensades per controlar els funcionaris, sinó per controlar els interns, són càmeres de seguretat, ens consta que s’han pres mesures disciplinàries envers algun funcionari per alguna actitud

que s’ha vist a les càmeres. UGTPRESONS no ho pensem permetre, aquestes situacions es poden fàcilment descontextualitzar per no parlar que la Direcció no té cobertura legal per dur a terme aquests actes.

Des d’UGTPRESONS no podem demanar més que els funcionaris i funcionàries no continuem fent el joc a la Direcció. Fer hores extres no soluciona el problema, només l’agreuja, per no parlar dels problemes que aquestes hores compensades porten després a les guàrdies amb l’excés de dies lliures que estan acumulant alguns funcionaris.

Salut.

Secció sindical  d’UGTPRESONS al C.P. Mas d’Enric

El Catllar, 25 d’abril de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca