El govern ratifica les noves mesures de conciliació familiar impulsades per la UGT

El passat 9 de març de 2023 la Mesa General de Negociació dels Empleats i Empleades públics de la Generalitat de Catalunya va acordar tot un seguit de noves mesures de conciliació familiar impulsades per la UGT. 

Us recordem que ja va entrar en vigor la justificació només amb declaració responsable i sense necessitat de justificant mèdic de les primeres 15 hores per a indisposicions derivades a causa de motius de salut, però restava pendent que el Govern de la Generalitat aprovés la resta de mesures de conciliació.

Ara el Govern ha ratificat les següents mesures de conciliació que la UGT havíem negociat:

  1. Ampliació de la franja d’edat de fill o filla fins als 14 anys per gaudir de la flexibilitat horària per motius de conciliació.
  2. Ampliació del permís de lactància per a famílies monoparentals i reconeixement del gaudiment acumulat dels permisos de lactància al progenitor d’una família monoparental. Això permetrà que la persona progenitora monoparental pugui absentar-se 2 hores al dia, que es podran dividir en dues fraccions d’una hora.

Des de la UGT continuarem lluitant per millorar la conciliació familiardels treballadors i treballadores de la Generalitat de Catalunya amb mesures com ara, la jornada de 35 hores setmanals, la borsa d’hores recuperable del 5% de la jornada anual o la recuperació de la reducció de jornada per cura de fill menor de 12 mesos amb el 100% de retribucions.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 3 d’abril de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca