Jubilació anticipada dels professionals penitenciaris

UGTPRESONS ENS REUNIM AL CONGRESO DE LOS DIPUTADOS AMB EL PSOE, ERC i PODEMOS

Una delegació d’UGTPRESONS ens hem desplaçat a Madrid per encetar una ronda de reunions al mateix Congreso de los Diputados i així explicar de viva veu als diferents Grups Parlamentaris que el conformen perquè és totalment necessari l’aprovació de la jubilació anticipada per a tots els professionals penitenciaris sense excepció.

UGTPRESONS considerem que ARA és el moment de mantenir contactes amb aquells que realment poden ser decisius en l’aprovació de la nostra jubilació anticipada i per això hem decidit centrar els esforços a exposar el nostre objectiu in situ al mateix Congreso de los Diputados i deixar en segon terme les trobades amb els diferents Grups del Parlament de Catalunya, ja que fora de les seves iniciatives polítiques plenes de bones intencions, sembla que res del que allà s’aprova es converteix en realitat.

Aquesta primera ronda de contactes l’hem iniciat amb el Grupo Parlamentario Republicano (ERC), representat per la diputada i portaveu a la comissió de justícia Carolina Telechea i Lozano, grup que va portar la iniciativa de presentar una esmena a la Ley de Medidas de Eficiencia Procesal del Servicio Público de Justícia relacionada amb la nostra jubilació anticipada, que hauria de votar-se probablement el proper mes de juny.

UGTPRESONS li hem demanat una modificació de l’esmena presentada que inclogui absolutament a tots els professionals penitenciaris, i li hem proporcionat un text alternatiu que no deixaria ningú fora. La diputada ha fet seva la nostra proposta i ha tornat a manifestar el compromís del seu partit de defensar on calgui la nostra jubilació anticipada i a reiterar incessantment la demanda en cas que no prosperés la citada esmena.

Posteriorment hem mantingut una reunió amb el Grupo Socialista PSOE, representat pel diputat i portaveu de justícia Francisco Aranda Vargas, al que li hem exposat les problemàtiques existents a les presons catalanes i, més en concret, la relacionada amb la elevada mitjana d’edat dels professionals i la necessitat que accedim a la jubilació anticipada, i li hem demanat el recolzament del seu grup a qualsevol iniciativa que es presenti en aquest sentit.

El diputat ha entès perfectament la nostra demanda i ha reconegut sense embuts que el grup del PSOE comparteix la nostra reivindicació, però ha manifestat dificultats amb el Ministerio de Seguridad Social, que sumat a l’actual conjuntura política, podria dificultar l’aprovació immediata de la nostra demanda.

Malgrat tot ha reconegut que el nostre objectiu només pot acabar assolint-se ja que la nostra demanda està més que justificada.

UGTPRESONS també hem situat a la reunió amb el PSOE el reconeixement dels professionals penitenciaris com agents de l’autoritat, i els hi hem demanat explicacions dels motius pels quals encara no s’ha modificat l’article 80 de la Ley Orgánica 1/1979 General Penitenciaria, malgrat que el Gobierno Estatal va comunicar per escrit a la Mesa del Congreso el 7 de setembre de 2020 la seva conformitat a la tramitació de la iniciativa que, recordem, va ser presentada pel propi PSOE.

Els representants del PSOE ens ha donat les explicacions pertinents, encara que val a dir no gaire satisfactòries, ja que les han emmarcat en un moment d’equilibris polítics i preelectorals molt complicat que dificulta pactar modificacions legislatives amb pràcticament cap grup. No obstant han reafirmat el compromís del PSOE de modificar la citada llei tant bon punt sigui possible.

Finalment ens hem reunit amb el Grupo de Podemos, representat pel diputat Roberto Uriarte Torrealday, al qui hem explicat les problemàtiques actuals del sistema penitenciari català i hem demanat recolzament total en la nostra principal demanda, la jubilació anticipada.

El diputat ha ofert el suport del seu Grup reconeixent les dificultats que amb seguretat presentarà el Ministerio de Seguridad Social, i per això s’ha ofert a presentar iniciatives pròpies relacionades amb la nostra jubilació anticipada a la mateixa Comisión de la Seguridad Social.

UGTPRESONS continuarem treballant intensament en l’obtenció d’uns dels principals objectius, sinó el prioritari, dels professionals penitenciaris, la nostra jubilació anticipada, i ho farem focalitzant bona part de les nostres accions allà on es decideixen les coses, a Madrid, mantenint properament reunions amb la resta de grups del Congreso de los Diputados i també amb les institucions que son determinants per a la seva aprovació.

Això sí, ho farem sense abandonar la pressió constant sobre la nostra Conselleria de Justícia per a que faci la seva part de feina i no es conformi amb el simple fet d’iniciar un tràmit davant del Ministerio de Seguridad Social i esperar asseguts a veure que passa.

UGTPRESONS animem a la resta de sindicats amb un cert pes específic a l’àmbit estatal a que també traslladin la seva tasca fora de Catalunya, s’arremanguin i defensin allà on calgui els drets de tots els professionals penitenciaris.

UGTPRESONS seguirem posant els interessos dels professionals penitenciaris per davant de tot. 

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 27 d’abril de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca