Concurs oposició d’estabilització: Funció Pública anuncia la suspensió cautelar dels processos

A la reunió de la Mesa General que s’ha celebrat aquesta tarda, a la que UGTPRESONS participa en representació de l’àmbit penitenciari, la Consellera de la Presidència ens ha comunicat que amb la finalitat de paralitzar els terminis que marquen les bases de les convocatòries de Funció Pública de publicació dels exàmens i de les plantilles de correcció, l’Administració publicarà una resolució mitjançant la qual les convocatòries quedaran suspeses fins que no es conegui quina serà l’afectació de les proves anul·lades, quines s’hauran de tornar a fer, a més dels terminis aproximats per a la seva repetició.

Els criteris que s’empraran per establir si s’ha de repetir una prova són:

  • L’ús de mòbils i de dispositius electrònics durant la prova
  • La manca de vigilància a les aules
  • I/o les sortides no controlades de les aules

L’Administració ens ha comunicat que a la bústia, habilitada per a què els participants als 72 processos del concurs oposició d’estabilització del passat 29 d’abril expliquessin les seves experiències sobre el desgavell organitzatiu que van patir, s’havien registrat  2.691 incidències, i sembla que hores d’ara moltes de les incidències coincideixen en les mateixes proves, per la qual cosa consideren que demà a la tarda ja podrien tenir, juntament amb un informe de l’assessoria jurídica, un mapa de les convocatòries afectades i avançar-nos les proves de quins cossos/categories s’hauran de repetir.

En qualsevol cas, ha quedat establert que la repetició de les proves serà gestionat exclusivament amb personal i recursos propis de l’Administració de la Generalitat i no amb l’empresa contractada, que ja ha demostrat clarament la seva incompetència per gestionar les proves.

El que va començar com un desgavell organitzatiu s’està convertint en un problema jurídic de primer ordre de difícil solució, ja que qualsevol solució comptarà amb multitud de recursos.

La UGT no decidim quines proves s’han de repetir i quines no, no és ni la nostra funció ni la nostra responsabilitat, el que sí que volem és que es trobi la solució amb més seguretat jurídica per a la convocatòria, i establir un calendari de repeticions de proves que ens permeti complir amb la convocatòria actual de concurs oposició, la de promoció interna i la de concurs de trasllats del personal funcionari de carrera, perquè no hem d’oblidar que tenim 10.000 persones en adscripció provisional esperant destinació definitiva.

Nosaltres no hem creat el problema però volem que es solucioni de la millor manera possible amb la màxima seguretat jurídica, tal i com hem fet amb 22.000 interins i interines que ja van consolidar el seu lloc de treball de forma definitiva a l’Administració de la Generalitat (12.000 docents, 7.000 funcionaris i 3.000 laborals).

La UGT considerem que el que s’ha de fer ara és defensar la legalitat dels processos, però també els drets dels participants, i per això hem exigit que el que s’hagi de fer es faci amb urgència sempre que tingui un recolzament jurídic explícit per part de Funció Pública.

Demà a la tarda estem convocats a una nova reunió en la que esperem que l’Administració ens detalli els processos que finalment hauran de repetir-se i la UGT exigirem també que la repetició de les proves es faci amb caràcter d’urgència.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 3 de maig de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca