Repetició dels processos del concurs-oposició d’estabilització (conv.650)

FUNCIÓ PÚBLICA DECIDEIX LA REPETICIÓ DELS PROCESSOS DE L’ÀMBIT D’EXECUCIÓ PENAL

A la 3a reunió celebrada ahir a la tarda del Grup de Seguiment del Concurs-Oposició, en la que UGTPRESONS ha participat en representació dels professionals penitenciaris, i que tenia com a objecte continuar amb l’anàlisi de l’esperpèntica jornada viscuda dissabte passat i les solucions que podrien donar-se, Funció Pública ens ha comunicat que un cop rebudes i analitzades les més de 3.000 queixes enviades pels participants a la bústia, i comprovat que afecten a la totalitat dels processos convocats (72), i amb l’objectiu de garantir els principis bàsics d’igualtat, mèrit i capacitat que aquests han de complir, han pres la decisió d’invalidar totes les proves realitzades el passat dissabte i tornar-les a convocar i indemnitzar (simbòlicament, val a dir) a tots els participants.

Això vol dir que també tots els nostres processos de l’Àmbit d’Execució Penal hauran de repetir-se i tots ells es faran el dissabte 1 de juliol.

L’objectiu de la UGT en les tres reunions convocades era exigir a la Consellera de la Presidència que donés una solució al problema amb urgència, per tal d’evitar més incerteses als participants, i si la solució elaborada pels serveis jurídics de Funció Pública és la repetició dels processos, malgrat els inconvenients que probablement això comportarà a molts companys i companyes, doncs que les proves es convoquessin amb la màxima celeritat.

La UGT lamentem profundament que una jornada que hauria d’haver estat recordada durant anys com a històrica per la possibilitat que es donava a més de 2.000 interins i interines a consolidar un lloc de treball, finalment acabi recordant-se per la nefasta gestió que es va dur a terme i per les greus conseqüències que tindrà per a molts dels participants la repetició dels processos.

La UGT considerem que el que pertoca és dotar de seguretat jurídica als processos i garantir que aquells que finalment obtinguin un lloc definitiu en qualsevol dels processos convocats, tinguin la seguretat que cap jutge pot acabar declarant-los nuls, i la quantitat d’irregularitats produïdes els posaven seriosament en perill.

La UGT també hem deixat clara la nostra oposició a qualsevol externalització, ja que a més d’oferir un servei d’inferior qualitat que la que poden donar els servidors públics les empreses concessionàries s’omplen les butxaques pagant sous ridículs als treballadors i treballadores i precaritzant les seves condicions laborals. Però més encara a l’externalització de processos de selecció quan la Generalitat porta decennis gestionant-los sense cap problema remarcable.

Per últim dir que UGTPRESONS estem a disposició dels nostres afiliats i afiliades per a resoldre qualsevol dubte que puguin tenir en relació a la repetició de les proves.

UGTPRESONS

Barcelona, 5 de maig de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca