Concursos de trasllats post processos d’estabilització

PUBLICADA LA LLEI 8/2023 QUE REGULA L’ADJUDICACIÓ DELS LLOCS EN DUES FASES

Avui s’ha publicat al DOGC la Llei 8/2023, que dona compliment al Decret llei 14/2022 de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat, de foment de la promoció interna i d’agilització de la cobertura de llocs de treball amb persones funcionàries de carrera.

Aquesta Llei prové de les negociacions que la UGT, ccoo i iac, vam mantenir durant mesos i que tenia com a principal objectiu prioritzar que els funcionaris de carrera que ja ho eren amb anterioritat a la resolució del concurs de mèrits d’estabilització (o sigui els “antics” funcionaris de carrera i els de la JU030), poguessin accedir aun lloc de treball al concurs de trasllats abans que els “nous” funcionaris de carrera provinents dels processos selectius d’estabilització (concurs de mèrits i concurs-oposició).

La Llei avui publicada recull la demanda d’UGTPRESONS de manera que aconseguim que els concursos de trasllats prevegin aquesta priorització, deixant en evidència de nou a aquells que durant mesos han estat mentint dient que això no es duria a terme mai.

Ara tocarà negociar al llarg de les setmanes vinents el contingut de les bases dels concursos de trasllats, i serà en el marc d’aquesta negociació on UGTPRESONS reclamarà una nova priorització, en aquest cas dins de la primera fase, i que es trobin fórmules perquè els “antics” funcionaris de carrera puguin accedir a un lloc de treball al concurs de trasllats abans que els “nous” funcionaris de carrera de la JU030.

La Llei també regula processos de promoció interna, però la incidència al nostre àmbit d’execució penal serà mínima i només beneficiarà als companys i companyes del cos d’auxiliars tècnics especialistes, ja que la Llei només preveu la convocatòria de places dels cossos que estaven inclosos en l’oferta d’estabilització publicada el 25 de maig de 2022, i com aquesta no preveia una convocatòria del cos de diplomats, grup serveis penitenciaris, doncs no hi haurà procés de promoció interna a aquest cos.

La Llei també recull una demanda que la UGT vam situar en el marc de les negociacions i a partir d’ara les convocatòries de proves selectives podran incloure, a més de les places autoritzades a les ofertes d’ocupació pública més el 10% addicional, un nombre de places addicionals per cobrir futures vacants, de manera que aquells que aprovin sense plaça podran ser nomenats com a funcionaris de carrera en adscripció provisional.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 15 de maig de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca