Demanem a la Consellera el cessament del Director de Brians 2

Honorable Gemma Ubasart Gonzalez

Consellera de Justícia

Carrer del Foc, 57 – 08038 Barcelona

Honorable Consellera,

Com hauria de ser coneixedora, el passat 12 d’abril la secció sindical d’UGTPRESONS al centre penitenciari de Brians 2, juntament amb les seccions sindicals dels sindicats representatius ccoo, intersindical i csif, vam fer entrega a la direcció del centre de Brians 2 d’un dossier amb 381 signatures de professionals de totes les àrees del centre (més del 50% de la plantilla) reclamant la dimissió immediata del director del centre.

Les principals raons que es van argumentar per demanar la dimissió eren la pèrdua total de confiança d’una amplíssima part de la plantilla del centre i la desmotivació que les seves decisions estaven generant entre els professionals, la paràlisi amb la que actua per enfrontar l’augment descomunal d’agressions i la manca de personal en totes les unitats, l’augment de la càrrega de treball a totes les àrees i l’aplicació d’un pla funcional que, amb la nova tipologia d’interns que ens arriba, tot apunta que pot ser catastròfic.

A més, en una decisió gens compartida pels professionals de rehabilitació, el director ha decidit prescindir de la Subdirectora de Tractament aparentment per les discrepàncies d’opinió que tenien en relació al projecte que vol implementar.

Compartirà amb mi que el bon funcionament de qualsevol centre de treball està estretament lligat a un lideratge acceptat per part dels professionals que hi treballen i que quan aquest recolzament no existeix, la prestació del servei es torna molt difícil.

Però quan aquest lideratge s’ha de produir al capdavant d’un centre penitenciari, amb les especificitats de les tasques que els professionals desenvolupen, i la figura destinada a conduir-lo és àmpliament rebutjada per la plantilla, llavors aquesta prestació del servei es fa simplement impossible de portar a terme i és necessari substituir el responsable.

UGTPRESONS considerem que mantenir l’actual director del centre penitenciari de Brians 2 és una errada que amb seguretat tindrà conseqüències futures i que el seu cessament acabarà sent inevitable, per tant, com a sindicat majoritari a l’àmbit penitenciari, li demano que actuï i aparti el Sr. Joan Carles Navarro de les seves actuals funcions, així com que ratifiqui en les seves funcions a l’actual Subdirectora de Tractament.

Atentament,

Nuria Nasarre Ferré

Responsable del Sindicat de Presons de la UGT de Catalunya

Barcelona, 18 de maig de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca