Jubilació anticipada dels professionals penitenciaris

L’AVANÇAMENT ELECTORAL DIFICULTA LA VIA MÉS RÀPIDA PER A LA SEVA APROVACIÓ

La publicació ahir al BOE de l’avançament de la convocatòria de les eleccions generals per al 23 de juliol amb la dissolució de les Corts comporta, com a primera conseqüència general, la impossibilitat de continuar amb el tràmit parlamentari d’aprovació de desenes de lleis que s’estaven debatent al Congrés dels Diputats.

Una d’aquestes lleis que ara “decau” és la Ley de Medidas de Eficiencia Procesal del Servicio Público de Justicia que incorporava una esmena presentada per ERC que preveia la modificació de la Ley de Seguridad Social en el sentit d’aplicar coeficients reductors als professionals penitenciaris catalans per permetre la nostra jubilació anticipada.

Aquesta esmena tenia prevista la seva votació per a la seva incorporació definitiva a la Llei a mitjans d’aquest mes de juny, i per això UGTPRESONS ens vam reunir el mes passat al mateix Congrés dels Diputats amb el PSOE, ERC i Podemos per demanar-los el seu vot positiu a l’esmena i teníem previst fer el mateix properament amb PP, Bildu i Junts.

Malauradament l’esmena ja no arribarà a votar-se i haurem d’esperar a la constitució de les noves Corts, amb una distribució de forces probablement molt diferent, per poder presentar una nova esmena dins d’una nova llei. Aquí el nostre Departament de Justícia també haurà de fer la seva part de feina.

UGTPRESONS som conscients que la dissolució de les Corts és un entrebanc, però per a nosaltres només és temporal, ja que tant bon punt es constitueixi el nou arc parlamentari del Congrés dels Diputats, tornarem a buscar aliances entre els grups parlamentaris de Madrid per aconseguir el que considerem és un objectiu just i necessari.

Mentre i en paral·lel, continua oberta la via de del tràmit tècnic iniciat pel Departament de Justícia davant el Ministerio de Seguridad Social.

UGTPRESONS tornem a fer una crida a la resta de sindicats amb representació a l’àmbit penitenciari català a arremangar-se, anar quan toqui a Madrid, com hem fet i seguirem fent UGTPRESONS, i defensar la nostra jubilació allà on s’ha de fer.

I a aquells sindicats com CATAC que fan vaticinis negatius des de la comoditat de les seves seus i que semblen sentir-se satisfets quan apareixen dificultats, els demanem responsabilitat i que si no volen col·laborar almenys que no molestin.

UGTPRESONS continuarem deixant-nos la pell per defensar i aconseguir un dels objectius prioritaris dels professionals penitenciaris.

Barcelona, 31 de maig de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca