Permís per als candidats/es a les eleccions municipals

UGTPRESONS DESACTIVA L’INTENT DEL DEPARTAMENT DE JUSTÍCIA DE VULNERAR ELS DRETS DELS PROFESSIONALS PENITENCIARIS

El Departament de Justícia, mitjançant la Subdirecció General de RRHH de la Secretaria de Mesures , tenia la intenció de vulnerar el dret al sufragi actiu a 140 companys i companyes que havien decidit participar en alguna de les llistes dels partits polítics que concorren a les eleccions municipals del proper dia 28 de maig.

Basant-se en el seu recurrent argument de que “hi ha moltes baixes i no es pot cobrir el servei” la Subdirecció General havia enviat una nota informativa a les oficines dels centres exigint que els candidats que es presentaven a les eleccions havien d’acreditar amb tot luxe de detall les activitats de campanya que farien, incloent-hi el dia i hora de realització.

Algú podria pensar que “doncs és raonable fer-ho”, però realment no ho és ja que el permís per participar com a candidat a unes eleccions és un dret fonamental i no pot limitar-se de cap de les maneres. A més, la responsabilitat de cobrir el servei és cosa dels seus gestors, que per això estan sobradament retribuïts, i no és admissible que la solució passi per retallar els nostres drets.

I no ho diem UGTPRESONS, que també, sinó que ho diu la pròpia Junta Electoral Central que en el seu acord de 3 de juny de 1999, vinculant i ininterpretable, va dictaminar literalment que:

“La concesión de permisos a los funcionarios y trabajadores que se presenten como candidatos a unas elecciones es un derecho de aquellos, reconocido en la Ley 30/1984, de 2 de agosto, de Medidas para la Reforma de la Función Pública, y como tal derecho no puede arbitrariamente limitarse.

El permiso habrá de ser de 15 días, coincidentes con el período de campaña electoral, y deben ser íntegramente concedides al funcionario o trabajador que sea candidato y lo solicite por el órgano competente para ello.”

Vist aquest enèsim intent de vulnerar els drets de molts professionals penitenciaris, UGTPRESONS ens hem posat en contacte avui dissabte amb els màxims responsables de la Funció Pública per demanar que facin rectificar immediatament al Departament de Justícia a fi que s’autoritzin els permisos sense necessitat d’acreditar res més que un document que justifiqui que la persona es presenta com a candidata per alguna formació que concorre a les eleccions i que participa a la campanya.

Finalment, les gestions iniciades per UGTPRESONS i la intervenció determinant dels màxims responsables de Funció Pública han fet recular als campions mundials de la vulneració de drets que es troben al capdavant de Justícia i la Secretària de Mesures Penals, i, finalment, HAURAN D’AUTORITZAR EL PERMÍS DE 15 DIES ABSOLUTAMENT A TOTS ELS COMPANYS I COMPANYES QUE PARTICIPIN A LES CAMPANYES ELECTORALS.

UGTPRESONS continuarem vetllant pels interessos i els drets de tots els professionals penitenciaris.


Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 13 de maig de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca