Reunió amb la nova directora del CPPB

La nova directora, Silvia Serra Puig, ens va convocar la setmana passada a una reunió junt amb la resta de les forces sindicals representatives del centre per presentar-se de forma oficial.

UGTPRESONS i la resta de sindicats representatius vam assistir i vam aprofitar per iniciar una primera presa de contacte i d’aquesta manera exposar els principals temes que més preocupen a la plantilla.

La reunió va començar amb una breu presentació per part de la Directora i les seves intencions com a màxima responsable de l’equip directiu del C.P. Puig de les Basses. Aquesta declaració d’intencions es van centrar principalment en la seguretat del centre i en l’important dèficit de personal que en aquests moments tenim. Dos pilars bàsics i fonamentals que UGTPRESONS venim denunciant des de fa anys.

UGTPRESONS malgrat la brevetat de la reunió, vam aprofitar per posar en relleu, que malgrat l’augment de escorcolls i conseqüentment l’augment de requises en droga que s’està fent aquests últims mesos, no està frenant aquesta entrada per manca de contundència. El missatge que els hi arriba als interns es d’impunitat i d’unes repercussions reals molt lleus (cessament de permisos, cancel·lació de comunicacions, etc…).

De la mateixa manera ens veiem amb la impossibilitat de garantir, no només el control d’entrada d’objectes i substàncies prohibides; sinó també la seguretat del centre, els episodis violents i les agressions.

Sinó fem marxa enrere amb l’actual separació i classificació interior dels interns, on s’estan barrejant permisos en mòduls de toxicomanies, penats amb preventius, “vulnerables” i interns conflictius en mòduls de condemnes curtes, etc… anem abocats al desastre.

La nova directora es va mostrar disposada a valorar l’actual model de separació i arribat el cas a tornar a l’anterior, on hi havia un mòdul de permisos, agraïm aquesta postura, que UGTPRESONS tant hem reclamat, ja que és obvi que els incidents es minimitzaran.

UGTPRESONS vam insistir en la importància d’obrir el departament de Psiquiatria per descongestionar el DERT ja que en aquest últim departament hi ha un important nombre d’interns psiquiàtrics complint sanció i els quals protagonitzen situacions realment violentes i d’inadaptació, igual que a la resta de mòduls on alteren greument la convivència.

UGTPRESONS fem una valoració positiva d’aquesta primera presa de contacte, ja que la reunió no només va girar al voltant de la seguretat i la manca de personal, sinó també sobre les clares intencions de treballar per fer front a totes les demandes que li vam exposar.

La Directora es va comprometre fermament a fer reunions de manera més assídues i periòdiques per tractar com més aviat millor tota la problemàtica, i ens convocarà en breu per realitzar un monogràfic per tractar la manca de personal.

UGTPRESONS vam aprofitar per animar a la Direcció a que aquesta realitzi la màxima pressió a la Secretària perquè enviïn reforços com més aviat millor i vam insistir en la importància d’evitar al màxim l’ús de les hores extres, ja que és una arma de “doble fil”…aquestes hores poden servir per a un moment puntual, però mai de manera estructural, ja que no soluciona el problema real de manca de personal, sinó que encara augmenta més el dèficit de personal a curt termini.

UGTPRESONS desitgem que aquesta declaració d’intencions per part de la nova Direcció no quedi només en paraules i confiem que entre tots puguem arribar a solucions reals, que des de fa molt venim esperant els treballadors de Puig de les Basses.

Salut!

Secció Sindical d’UGTPRESONS al CP Puig de les Basses

Figueres, 22 de maig de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca