Greus incidents al D.S

Ahir al matí, al departament de sancionats, es van tornar a viure uns fets gravíssims, amb moments de màxima tensió, que van suposar un greu perill per als funcionaris que prestaven servei al departament.

Durant el torn de matí un intern va fer que s’activés l’alarma d’incendis. Un cop es personen els funcionaris observen que existeix foc a la cel·la i surt molt fum d’aquesta. Un cop equipats els funcionaris (Equip de Primera intervenció i Equip de Segona Intervenció), intenten apagar l’incendi per salvar la vida de l’intern, però aquest, trenca la seva cadira i es parapeta amb una pota a cada mà amenaçant de mort als funcionaris.

L’ESI, amb l’ajuda de la mànega d’incendis aconsegueix extingir el foc. Un cop extingit, es fa necessari l’actuació de l’equip d’intervenció a la cel·la de l’intern.  Aquest en veure als funcionaris s’abalança violentament cap a ells amb el clar objectiu d’agredir-los, i a conseqüència d’aquest atac, una funcionària resulta ferida a la cama. Es viu una situació d’extrema gravetat, però una vegada més, gràcies a la professionalitat dels companys, aconsegueixen reduir l’intern i el condueixen a una cel·la de contenció. És tan gran l’elevada excitació i violència de l’intern, que mentre estan intentant subjectar-lo al llit, dona un fort cop a l’escut, fent-lo impactar al cap del Cap d’unitat del departament. Finalment i amb molt d’esforç, es va aconseguir subjectar a l’intern al llit.

A conseqüència de tot aquest aldarull, tres companys han necessitat els serveis mèdics i dos d’ells han hagut de ser portats a la mútua per la seva valoració, un amb un esquinç a un dit de la mà, i des d’UGTPRESONS els hi desitgem una ràpida recuperació, i felicitem la professionalitat de tots els companys que van haver d’intervenir.

Des d’UGTPRESONS tornem a reiterar a la direcció del Centre que cal continuar augmentat amb reforços tota la plantilla de funcionaris que tenim al centre. Continuem treballant sota mínims amb el risc que això comporta i les agressions s’estan convertint en el pa de cada dia.

UGTPRESONS volem ser molt contundents amb la direcció i li exigim que tingui cura dels seus treballadors i faci tot el possible per a què els interns més problemàtics i que són protagonistes d’agressions a funcionaris i a altres interns de manera continuada, siguin conduïts amb urgència, a altres centres penitenciaris per evitar la recurrència d’aquestes agressions. Exigim una actuació immediata per acabar amb aquests fets i li demanem per enèsima vegada que facin la seva feina d’una manera més eficient i sense tanta paperassa.

Salut

Secció sindical d’UGTPRESONS al CP Brians 2

Sant Esteve Sesrovires, 12 de juny  de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca