Múltiple agressió al MR4

Una vegada més, al nostre centre, hem patit per enèsima vegada una AGRESSIÓ D’UN INTERN A QUATRE COMPANYS.

Els fets van passar diumenge dia 4 de juny al MR4. L’intern es nega a sortir de la cel.la, desobeeix les ordres, oposa resistència activa, el qual acaba agredint als companys amb cops de puny, puntades de peu i mossegant a les mans dels companys per evitar ser reduït. Durant la reducció, un funcionari va caure al terra i es va donar un fort cop al cap. El Cap de serveis va rebre un cop a l’espatlla donada la forta resistència que manifestava l’intern. Tots els funcionaris van tenir que ser atesos per la Mutua.

Des d’UGTPRESONS considerem una situació d’extrema gravetat que un intern amb patologia psiquiàtrica, agredeixi brutalment i amb molta violència als funcionaris, en negar-se a sortir de la seva cel.la.

En aquest sentit, les agressions i les faltes de respecte als funcionaris continuen en augmentant i el que no podem tolerar es aquest menyspreu a la nostra figura.

La Direcció del centre sabia perfectament els antecedents i perfil de l’intern (llarga trajectòria toxicològica, ideacions paranoides, al·lucinacions visuals i ingrés en hospital clínic per sobredosis). En canvi no ha aplicat cap mesura al respecte per evitar que es produeixin aquestes agressions.

UGTPRESONS hem alertat sempre que en aquest Centre, per raons estructurals, el interns amb perfil psiquiàtric, no hi tenen cabuda. No podem convertir els mòduls o departament especial de règim tancat, en Departaments de Salut Mental.

UGTPRESONS tornarem a exigir a la Direcció del centre:

  • Que vetlli, d’una vegada, per la seguretat dels funcionaris i que no la torni a posar en risc.
  • Que reparteixin la medicació dissolta, requisit indispensable per garantir que els interns fan el seguiment adequat de les pautes.
  • Que traslladin els interns psiquiàtrics a les unitats corresponents de Brians 1, Brians 2 i Pavelló Terrassa.
  • Que facin les denúncies d’ofici i que es prenguin les mesures de seguretat necessàries perquè aquests fets no es tornin a repetir i no quedin impunes.

Des d’UGTPRESONS, volem felicitar als companys per la seva ràpida actuació i desitgem que els companys lesionats es recuperin el més aviat possible.

Salut,

Secció sindical UGTPRESONS-CP PONENT

Lleida, 5 de juny de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca