Reunió comissió de seguiment

SITUACIÓ BAIXES PERSONAL, SUBSTITUCIONS, INTERINS, RLT, BORSA D’INTERINS.

L’administració ens informa de l’actual estat dels centres pel que fa a personal amb les següents dades de baixes (incloent-hi tots els col·lectius tant de funcionaris com de personal laboral):

Del total dels treballadors del sistema penitenciari, 4524, les dades, indican que 600 estan de baixa el que representa un 13,26%. Desglossades per centres aquestes dades són les següents:

 • CP BRIANS 2: 13,75%
 • CP BRIANS 1: 13,45%
 • CP QUATRE CAMINS: 14,67%
 • CP MAS D’ENRIC: 12,24%
 • CP PUIG DE LES BASSES: 13,66%
 • CP LLEDONERS: 14,25%
 • CP PONENT: 8,67%
 • CP JOVES: 16,78%
 • CP DONES 15,66%
 • PHPT: 21,43%
 • CO BARCELONA: 11,34%
 • CO TARRAGONA: 10,53%
 • CO GIRONA: 4,08%
 • CO LLEIDA: 6,67%
 • ASSEP BARCELONA: 10,87%

Quan a la unificació de la Borsa de treball d’interins ens informen que haurien d’incorporar-se a la mateixa 472 persones, de les quals 33 no han respost. Amb tot això quedarà un nou rànquing a la Borsa de 551 persones (amb 42 inactius) a data 31 de maig, de les quals actualment queden 53 disponibles, la resta estan tots treballant i que seran tots renovats fins al pròxim 30 de setembre (456), gairebé tots al mateix lloc de treball.

Ens avancen que quan la llista en què queden 53 companys disponibles per treballar s’esgoti, començaran a cridar els primers 100 aspirants del nou procés de borsa que han finalitzat el 1r torn del curs formatiu per ordre del llistat de mèrits. Aquests reforços seran contractats fins al 15 de setembre.

Amb aquesta injecció de companys als nostres centres es cobriran gairebé el 50% de les baixes.

També ens comuniquen que un cop finalitzin tots els torns del curs de formació del personal del nou procés de borsa, tots ells passaran automàticament a formar part de la Borsa de Treball de Tècnics Especialistes ordenats per mèrits.

SISTEMA DE PROVISIÓ DE PLACES A ATRI PER MOTIUS D’URGÈNCIA

Una vegada més UGTPRESONS incidim que el sistema ATRI per cobrir vacants i substitucions no funciona i que es produeixen certes situacions difícilment explicables, per dir-ho suaument. 

I ja no és que sigui un sistema lent i poc transparent, és que a banda com a tal no és operatiu, com demostra el fet que cada cop és més estès que prèviament a la publicació a ATRI les places es cobreixin provisionalment per la via d’urgència, a elecció del director de torn; cosa que si bé és legal, hauria de ser excepcional i no habitual com està passant a tots els centres.   

UGTPRESONS, per tant, hem exigit de nou que les cobertures es facin aprofitant els llistats del personal participant en els processos de concursos de comandaments, amb aquells que els superin, però que no obtinguin plaça.

Demanen que aquestes persones formin part d’un rànquing segons les puntuacions aconseguides i que s’utilitzi aquest per la cobertura immediata de vacants i substitucions.

D’aquesta manera s’evitarien tots els problemes que ocasiona el sistema ATRI:

 • Es cobririen les places de manera immediata i sense un procés que dura setmanes, el que a més evitaria haver de cobrir provisionalment les places per via d’urgència.
 • Es produiria una cobertura d’una manera clara i objectiva, que no seria qüestionable ni donaria lloc a dubtes.
 • S’evitaria que es donessin situacions difícilment explicables com ara que una persona que no ha superat un procés o que ni tan sols s’hi ha presentat, aconsegueixi una plaça per davant d’un altre que ha superat el procés, però no ha aconseguit plaça definitiva.

UGTPRESONS volem que amb el concurs de comandaments que està actualment pendent de resolució, es faci servir pels motius exposats, per proveir les futures vacants i substitucions. I demanem també que s’utilitzi aquesta llista sense data fi, no com va passar en el cas del concurs de Caps de Servei, és a dir, fins que s’esgoti la llista o hi hagi una nova convocatòria de concurs de comandaments. 

L’administració sembla que finalment veu el que sempre ha estat una evidència per nosaltres i valorarà el fet de fer servir aquest rànquing tot i que s’enroquen en posar data de caducitat. Restem a l’espera d’una proposta que ens han de presentar pròximament.

HORARIS CRIMO DELS CO LLEIDA, TARRAGONA I GIRONA. AMPLIACIÓ PLANTILLA, COBERTURA DE SERVEIS.

Des del CO Girona es va arribar a un acord entre la direcció del centre i la part social quant als horaris dels CRIMO. Aquesta proposta també va ser acollida pels centres oberts de Lleida i de Tarragona. Aquest horari compleix amb les hores anuals que han de realitzar, però així i tot a la secretaria no els hi sembla correcte. El motiu? Per què hi ha nits que el servei queda descobert. El que no tenen en consideració és que la plantilla de CRIMO’s és escassa a tots els centres oberts i que amb les actuals dotacions és del tot impossible cobrir tots els torns i ni tan sols les nits d’un any sencer. D’aquesta manera la secretaria ens confirma que de moment els horaris es quedaran tal com estan actualment.

UGTPRESONS ha recordat que ja fa massa temps que estem reclamant una reunió monogràfica per tractar diferents qüestions dels centres oberts, tant de funcionament com de dotacions de plantilles i horaris.

L’administració s’ha compromès a abordar tot l’àmbit dels centres oberts en un grup de treball específic, previsiblement al setembre. El motiu que no es faci abans és perquè en setmanes vinents es realitzaran les corresponents auditories als centres oberts i amb les dades recollides es podrà ser més concret respecte, sobretot, a una negociació de redimensionament de les plantilles de tots els centres oberts de Catalunya. Restem impacients a aquesta negociació.

PROPOSTA HORÀRIA CAPS DE SERVEI AL CP PONENT.

Curiosament i essent una situació insòlita per nosaltres, la secretaria accepta l’horari dels Caps de Serveis del CP Lleida acordat fa uns dies entre la direcció i la part social sense haver d’entrar a negociar res. Aquest horari previsiblement es farà efectiu el dia 1 de juliol del 2023.

Potser si la secretaria es mostrés igualment de flexible i confies més en els seus professionals, moltes de les qüestions que generen problemes als centres es resoldrien de manera satisfactòria per tothom, el que redundaria en una millora del servei.

ELECCIONS A LES CORTS GENERALS DEL 23 DE JULIOL DE 2023. PERMISOS.

L’administració ens informa que d’acord amb la regulació existent, la compensació per fer ús del dret a vot serà de 4 hores per a les persones que el dia de les eleccions hagin de treballar un o dos torns, poden retardar l’hora d’entrada o avançar l’hora de sortida. Aquestes 4 h també les podrà gaudir qui hagi realitzat el vot per correu i el dia de les eleccions estigui de servei.

UGTPRESONS demana que de manera extraordinària i essent que les eleccions generals es duran a terme en període de vacances, promocionin el vot per correu donant 7.5 h, així el servei es veurà mínimament afectat.

La secretaria no contempla de cap manera canviar aquest criteri.

OFICINES DE RÈGIM

UGTPRESONS hem posat en entre dit la diferència en el volum d’expedients per persona que han de suportar en alguns centres penitenciaris. I que per això està havent-’hi una migració dels companys d’aquestes oficines cap a altres o inclús cap a interior.

Hem proposat que les oficines en general els hi falta atractiu, i que han de començar a pensar en aquest col·lectiu que porta massa anys descuidat per l’administració.

Algunes propostes que hem plantejat i que a més són a cost zero serien:

 • Augmentar i millorar les mesures de conciliació familiar
 • Implantar 2 dies de teletreball
 • Crear un grup d’interins que siguin formats exclusivament per règim

L’administració reconeix que té un greu problema amb aquestes oficines i es compromet a realitzar contractes amb una duració de 6 mesos, prorrogables a 6 més pels interins que estiguin interessats en aquest àmbit. Quant al teletreball i la conciliació familiar no en vol ni sentir parlar….sembla que només volen beneficiar als interins deixant de banda als funcionaris de carrera…aquesta és la seva manera que tenen de fer un àmbit més atractiu.

Han quedat altres temes pendents de parlar i ens emplacen per el dia 5 de juliol, així doncs, si teniu cap proposta per afegir estem oberts a escoltar-vos.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 22 de juny de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca