Reunió grup d’agressions

UGTPRESONS vam assistir ahir a la reunió que es celebra periòdicament sobre les agressions als nostres centres penitenciaris. A més a més de revisar les dades de totes les agressions i incidents dels mesos d’abril i maig, hem tractat altres temes importantíssims per pal·liar l’augment d’incidents.

INHIBIDORS

Només en el mes de maig s’han interceptat 89 telèfons mòbils. Tot i que fa molt de temps que estan estudiant alternatives com implantar inhibidors de telefonia i de drons, els quals ja han estat provats amb èxit a alguns centres penitenciaris, la manca de pressupost fa que sigui complicat trobar una solució adaptada al nostre àmbit, tot i que ens informen que des de la Subdirecció de Centres insistiran amb el tema.

CUE’s PER JOVES I BRIANS 2

Es nomenaran 2 CUE’s per reforçar els centres que actualment estan més calents com són el C.P.Joves i el C.P.Brians 2. Aquestes figures es destinaran a gestionar els mòduls 3 i 4 de Joves; en el cas de Brians 2 serà una figura intermodular.

ACTUACIONS FUNCIONARIS “PS”

Ja ha finalitzat la prova pilot que inclou formació especifica en l’actuació dels funcionaris assignats com a “PS” i que s’ha dut a terme al centre penitenciari de Joves.

Aquesta formació ha anat adreçada principalment als companys que normalment tenen assignada la tasca de “PS”. Ara volen fer el mateix a la resta de centres (el següent de la llista es Lledoners) i més endavant l’ampliaran a TOTES les plantilles de TOTS els centres.

MSOB, UMS I DONES DE B1

Tant el MSOB de Quatre Camins, com la UMS de Brians 1 tenen uns informes negatius en quan salubritat i seguretat; es per això que en quan s’acabin les obres que s’estan duent a terme als diferents mòduls de Quatre Camins i es pugui buidar el MSOB, aquest s’enderrocarà, al igual que la UMS de Brians 1. La data prevista es al mes d’Abril del 2024, data de finalització prevista de les obres de remodelació de Quatre Camins.

L’espai on actualment hi ha el MSOB es destinarà a construir un centre de formació especifica per els funcionaris de presons.

En quant al possible trasllat de les dones internes de Brians 1 queda totalment descartat.

CÀMERES UNIPERSONALS I AEROSOLS

Una empresa ha cedit a l’administració 12 càmeres unipersonals per a que es puguin fer les proves pertinents. Aquestes càmeres les duran el Cap de Serveis i/o Caps d’unitat els quals les habilitaran en cas d’incidents greus.

La duració de la cessió de les càmeres unipersonals serà de 8 setmanes i aquestes es repartiran 6 al centre de Lledoners i 6 al centre de Quatre Camins.

En quant als aerosols ens expliquen que totes les proves realitzades han estat favorables i que des de la subdirecció de Centres ja han elevat als responsables del Departament els informes tècnics pertinents. Restem a l’espera de l’aprovació final per part dels responsables de Justícia, i així poder fer ús ja dels mateixos als centres penitenciaris.

Com ja hem dit en altres ocasions, creiem fermament que l’actuació amb aerosols evitarà que molts companys/es acabin lesionats ja que l’objectiu es que l’intern/a acabi sortint i deposant la seva actitud.

DEPARTAMENTS DE RÈGIM TANCAT (DERT’s i DS’s)

Ja s’ha realitzat la revisió de tots els departaments de règim tancat i s’ha elaborat un informe detallat amb totes i cadascuna de les necessitats estructurals i materials per modificar o millorar els diferents DERT’s i Departaments de Sancionats.

Aquest informe resta pendent de l’aprovació de la Subdirección General de Obras Patrimonio y Servicios.

Tot i que ja s’han anant fent modificacions molt concretes, esperem que la resolució sigui ràpida per tal de començar totes les obres d’adequació necessàries. UGTPRESONS estarem a sobre d’aquest tema cabdal per nosaltres.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 23 de Juny de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca