Agressió al CP. Puig de les Basses

Malauradament des de la secció sindical d’UGTPRESONS al  CP Puig de les Basses, hem d’informar sobre un altre greu incident ocorregut ahir en el nostre centre penitenciari, on un dels nostres companys va sofrir una agressió per part d’un intern. Com a representants sindicals, és el nostre deure denunciar i exigir accions concretes per a salvaguardar la integritat i seguretat dels nostres companys.

Els fets d’ahir van succeir durant l’esmorzar, quan un intern va començar a colpejar la taula amb la safata, i quan el company es va apropar per veure que estava passant l’intern li va llançar un cafè calent a la cara i va agredir-lo forcejant per tirar-lo a terra. Afortunadament, el company es troba físicament bé, però les conseqüències podien haver estat molt pitjors.

Aquest lamentable succés posa de manifest les creixents condicions perilloses a les quals ens enfrontem diàriament en l’acompliment de les nostres labors.

La secció sindical d’UGTPRESONS a Puig de les Basses recordem que els/les treballadors/es penitenciaris exerceixen un rol crucial en el manteniment de l’ordre, la seguretat i la rehabilitació dels individus privats de llibertat. No obstant això, és fonamental que els nostres responsables de la Secretaria ens proporcionin els mitjans humans i materials necessaris i un entorn segur i protegit per poder dur a terme les nostres tasques.

Exigim a la Direcció que es prenguin mesures immediates i efectives per a abordar aquesta preocupant situació i garantir la seguretat de tots/es els/les treballadors/es penitenciaris. Com ja vam recalcar a l’última reunió amb la direcció, entre les nostres demandes, sol·licitem:

  1. Major dotació de personal per a garantir una supervisió adequada i reduir els riscos de violència. Tenint en compte que la majoria d’incorporacions que reforçaran la plantilla en època estival no tenen gairebé experiència, necessitem que se’ls doni més i millor formació i sobretot acompanyament per la seguretat de tots i totes.
  2. Millores en les condicions de treball, com ara la instal·lació i manteniment de sistemes de seguretat física en les nostres instal·lacions. Des dels “cangrejos” a ingressos i infermeria, fins a l’extractor de fums al DERT
  3. Obertura immediata del departament de psiquiatria.
  4. Obertura del Departament de Joves.
  5. Separació dels interns que gaudeixen de permisos i sortides del centre.
  6. Més contundència en l’aplicació del règim sancionador penitenciari.
  7. Accés a serveis de suport psicològic i emocional per als treballadors afectats per incidents de violència, així com la garantia d’una ràpida atenció mèdica i seguiment adequat.

És fonamental que ens mantinguem units com a col·lectiu i fem escoltar la nostra veu a la recerca d’un entorn laboral segur i protegit.

UGTPRESONS continuarem treballant perquè les nostres demandes siguin ateses. La seguretat dels treballadors és primordial per nosaltres.


Salut!

Secció Sindical d’UGTPRESONS a Puig de les Basses

Figueres, 5 de juliol de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca