Aprovats els nous permisos al Congrés dels Diputats

LA COMISSIÓ PERMANENT DEL CONGRÉS DELS DIPUTATS ELS CONVALIDA DEFINITIVAMENT

UGTPRESONS ja vam avançar que els nous permisos que recollia el Decret Llei 5/2023 havien de ser aprovats per part de la Comissió Permanent del Congrés dels Diputats, cosa que ja s’ha produït, tal i com publica avui el BOE.

Recorda que els nous permisos ara ja convalidats definitivament suposen que el permís per hospitalització, intervenció quirúrgica sense hospitalització, accident o malaltia greu del cònjuge, parella de fet o familiars de 1r grau de consanguinitat o afinitat serà SEMPRE de 5 dies independentment de la localitat del fet causant, i que, a més, es podrà gaudir d’aquest permís quan els fets li succeeixin a qualsevol altra persona diferent de les anteriors que convisqui amb el/la treballadora al mateix domicili.

Per als familiars de 2n grau de consanguinitat o afinitat el permís serà SEMPRE de 4 dies independentment de la localitat del fet causant.

Pel que fa al permís parental de fins a 8 setmanes per fills o filles de fins a 8 anys d’edat, també convalidat avui, hem de dir que serà un permís TEMPORALMENT NO RETRIBUÏT per les reticències d’algunes comunitats autònomes a considerar-lo retribuït.

Cal dir que la nostra Funció Pública va emetre una instrucció dient clarament que SÍ era retribuït. Serà molt probablement el proper any 2024 quan aquest permís passarà a ser RETRIBUÏT.

Recorda que és un dret individual de les persones progenitores i es podrà gaudir de manera contínua o discontínua, i també a temps parcial, però sempre per setmanes complertes.

UGTPRESONS

Barcelona, 28 de juliol de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca