Comença l’estiu a Lledoners amb un codi 2 més un codi vermell amb agressió a un funcionari

Som a principis d’estiu i des de la Secció Sindical d’UGTPRESONS a Lledoners hem de denunciar la deficient planificació de personal que ha dut a terme la Secretaria General de Justícia, Drets i Memòria, la qual té conseqüències nefastes cap al nostre col·lectiu, ja que atempta contra la seguretat dels funcionaris en forma d’agressions com la que hem patit avui dimarts dia 4 de juliol.

Els fets han ocorregut aquest matí quan els funcionaris del DERT en el moment de treure de la seva cel.la un intern en art. 94, han  procedit, com diu el protocol, a escorcollar-lo, aquest com no estava conforme els ha amenaçat fins que s’ha tirat damunt d’ells amb els punys tancats, sent necessari conduir-lo a terra i activar un CODI 02.

L’intern en un alt estat d’agressivitat, intentava mossegar-los, quan ha aconseguit desfer-se de les subjeccions ha esgarrapat al costat del tronc a un dels funcionaris que el reduïa, a qui desitgem una ràpida recuperació. Finalment, el CUSI del mòdul l’ha aconseguit emmanillar.

A continuació, l’han traslladat a la cel.la per aplicar-li la contenció mecànica, s’ha de dir que a l’escorcoll se li ha trobat a la boca un tros de plàstic cremat en forma de “pinxo” que podia haver utilitzat contra els funcionaris o altres interns.

Per acabar, després de deslligar-lo al cap de 3h ha començat novament la “festa” al parapetar-se amb un vidre i provocar un incendi a la cel.la que novament la professionalitat dels funcionaris i la seva àgil actuació han evitat mals majors.

Aquest intern en els últims 2 mesos s’ha dedicat a desafiar, insultar i amenaçar als funcionaris quan alguna cosa no li semblava bé, a més a més, de trencar vidres al pati. Gràcies als funcionaris que han sabut reconduir les alteracions regimentals que havia protagonitzat la cosa no ha anat a més.

UGTPRESONS treu les següents conclusions de la greu situació d’agressivitat viscuda avui al DERT:

  • S’ha d’evitar un tracte paternalista cap als interns que tenen informes (divendres passat aquest intern va rebre un ingrés per part del centre de 20€ d’indigència).
  • La plantilla i els Caps de Servei han de sentir el suport de la Direcció per aplicar el temps necessari les subjeccions psiquiàtriques sense por a represàlies motivades per la Circular 1/2022 per la qual s’aprova el protocol d’aplicació dels mitjans coercitius d’aïllament provisional i de contenció mecànica, el qual entorpeix la nostra feina i atempta contra la nostra seguretat.
  • S’han d’agilitzar les conduccions exprés dels interns que agredeixen a funcionaris o protagonitzin greus alteracions regimentals (hi ha hagut interns en art.75  al DERT durant 3 setmanes pendents de conducció després de participar en un CODI 4 i propinar amenaces de mort cap al CUSI del mòdul).
  • L’estiu del 2022 fou un dels més conflictius dels darrers anys, i no volem que aquest el superi. Per aquest motiu, demanem que la Direcció doni compliment a l’acord arribat a l’última reunió amb les forces sindicals representatives i més aviat que tard autoritzi la pujada voluntària durant els torns de matí i tarda de juliol.
  • Finalment, també aprofitem per recordar-li a la Direcció que s’està utilitzant el departament d’Ingressos com a un segon DERT, la qual cosa ha provocat situacions de risc i un mal funcionament d’aquest mòdul. Els hi demanem que actuïn per evitar danys majors, ja sigui augmentant la dotació del personal assignat o ubicant els interns sancionats en altres emplaçaments.

Salutacions,

Secció sindical d’UGTPRESONS al CP Lledoners

Sant Joan de Vilatorrada, 4 de juliol 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca