Comissió de seguiment

Abans d’iniciar la reunió UGTRESONS hem volgut fer una prèvia amb relació a la nota informativa relativa a la cobertura dels serveis durant la jornada electoral del 23 de juliol. Hem exigit la rectificació de la nota en el sentit que es vulgui limitar les franges horàries per exercir el dret de vot presencial de 4 hores, a aquelles que no afectin els recomptes.

UGTPRESONS entenem que no té cap sentit obligar a anar a votar entre els recomptes, quan això el que provocarà és que el 100% dels treballadors que vulguin exercir el seu dret, coincideixin i estiguin fora durant bona art del seu servei, deixant-lo desatès, amb el perill que això suposa per la seguretat del centre i dels companys que quedin als llocs de treball. 

UGTPRESONS exigim la modificació de la nota i que, tal com sempre s’ha fet, s’organitzin franges horàries a l’inici o al final dels serveis per repartir les absències i que l’afectació dels serveis sigui la mínima possible, més quan hi ha molts companys que viuen a centenars de quilòmetres del seu lloc de treball. Una altra cosa que no sigui la modificació esmentada només es pot entendre com una manera d’intentar coartar el dret d’anar a votar.

EDUCADORS CAP DE SETMANA

Els educadors de cap de setmana es troben en una situació de buit legal, amb una regulació de fa més de vint anys que entre d’altres no estableix una manera de poder deixar el ca de setmana.

UGTPRESONS hem demanat una nova regulació els companys educadors de cap de setmana i actualitzar així una normativa que a més d’obsoleta està clarament minvada de contingut. L’administració es compromet a presentar-nos una proposta de regulació de cara a setembre.

MEDICACIÓ DILUIDA

Aquest és un tema recurrent que ja s’ha plantejat moltes vegades davant el que sempre ens donen la mateixa resposta i que és un tema dels serveis mèdics enfront del qual no poden fer massa més. Mai no hem tingut una argumentació clara de la negativa respecte de la dissolució i entenem que s’han de conjugar les necessitats mèdiques amb les de seguretat del centre, ja que com bé sabem hi ha un tant per cent elevadíssim de medicació que s’utilitza per vendre-la i que això ha arribat a provocar fins i tot morts.

UGTPRESONS hem demanat que ara que ja tenim nou director general es torni a incidir en la necessitat que es requereixi la possibilitat de poder dissoldre la medicació, si bé potser no en tots els casos, en alguns d’ells. Pel que sembla podrien reprendre el tema i ho traslladaran al nou director general.

AEROSOLS D’ACCIÓ ADEQUADA

UGTPRESONS hem volgut aprofitar el nomenament del nou director general també per incidir en la necessitat d’aplicar els aerosols d’acció adequada al més aviat possible. Ja es va fer la prova pilot, també els informes pertinents sobre l’oportunitat i la justificació de la seva utilització.

UGTPRESONS volem que pel bé de la seguretat dels centres penitenciaris es prioritzi aquest tema, no podem permetre que davant l’augment de les agressions no es facin servir totes les eines possibles al nostre abast. Segur que no és la solució definitiva, però si serveix per evitar encara que sigui una sola agressió greu ja haurà valgut la pena.

RECURSOS HUMANS

Quan a interior l’administració ens informa que dels 97 aspirants de la nova borsa que van superar el primer curs de formació, 84 han estat nomenats, 5 han renunciat, 3 estan inactius i  4 estan disponibles. També estan treballant els 34 que quedaven de la borsa de Tècnics Especialistes.

Dels integrants del segon i tercer curs de formació estan esperant les valoracions i no poden assegurar quan podran incorporar-se a treballar ni quants ho faran. Ara mateix sembla que el nivell de contractació és molt elevat, ens confirmen que hi ha un 72% de cobertura de baixes per IT (325 de 446 que n’hi ha), un fet insòlit, del qual ens n’alegrem. Sembla que l’administració comença a ser plenament conscient del greu problema de personal que tenim i que UGTPRESONS hem denunciat per activa i per passiva fa mesos si no anys.

Quan a oficines ens informen que han enviat 6 reforços a les UGP (gestió penitenciària), després que a la passada reunió UGTPRESONS denunciéssim la greu problemàtica que envolta aquestes oficines. A més a més, tal com vam parlar aquestes persones se’ls ha fet un contracte de 6 mesos prorrogables 6 mesos més. En aquest sentit, hem denunciat que hi ha companys que ja estan en aquestes oficines i han renovat només per 2 mesos, i no per 6 mesos com a aquests nous reforços. L’administració s’ha compromès a mirar-ho perquè entén que és un greuge.

Si bé aquests reforços  no són una solució definitiva és un primer pas per afrontar la situació concreta d’aquestes oficines a l’espera de la reunió que es van comprometre a mantenir per parlar de manera monogràfica d’aquestes oficines, de la seva dotació i càrregues de treball.

A oficines hi ha 41 baixes per IT de les quals 17 estan cobertes el que suposa una cobertura de baixes del 41,46%, d’un total de 430 treballadors.

Quan a tractament ens informen que hi ha 82 baixes per IT de les quals 28 estan cobertes el que suposa una cobertura de baixes del 34,15%, d’un total de 743 treballadors. El fet que la cobertura de baixes en aquest col·lectiu sigui tan baix principalment és culpa del sistema ATRI de provisió, motiu pel qual UGTPRESONS hem tornat a demanar l’obertura d’una Borsa de treball de rehabilitació. Hem recordat a l’administració que fa mesos tenim pendent una reunió per tractar aquesta borsa, i ens han respost que en les pròximes setmanes ens faran arribar una proposta per tal de negociar aquesta.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 5 de juliol de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca