Comitè de Seguretat i Salut

A la reunió que vam tenir la setmana passada del comitè de seguretat i salut per part de l’Administració van assistir la subdirectora general de Recursos Humans i Relacions Laborals, el subdirector general de Recursos Humans i Econòmics, la responsable de l’Àrea de Relacions Laborals, la cap del Servei de Prevenció de Riscos Laborals, gerents de diferents centres i, per la part social UGT, CATAC, CCOO, CSIF i ACAIP.

INFORMACIÓ DEL SERVEI DE PREVENCIÓ

La cap del servei de prevenció ens informa:

  • Adaptacions i revisions. Ens faciliten les últimes adaptacions i revisions per motius de salut.Les adaptacions es fan per norma quan la persona s’incorpora al lloc de treball.
  • Avaluacions de riscos. Lliurades les avaluacions de riscos del nou centre obert de Tarragona i la revisió del C.P. Mas d’Enric.
  • Protocol reconeixement mèdic obligatori. Ens faciliten el protocol que han elaborat per tal de poder obligar als treballadors, en casos molt concrets, a passar per un reconeixement mèdic i ens demanen el nostre vistiplau. UGT els hi fem saber que en cap cas es pot obligar a passar per una revisió obligatòria a cap treballador i que nosaltres no recolzarem mai res semblant.
  • Revisions mèdiques per la mútua. La data màxima per demanar hora per fer-se l’examen de salut és fins al 21 de juliol.
  • Fitxa d’informació de riscos: EL TREBALL i LA CALOR. Aquesta fitxa els hi facilitaran als monitors ocupacionals i als tècnics especialistes que ells considerin que estan afectats per aquestes condicions.

Dites indicacions són:

-Beure aigua fresca (10-12 oC)

-Protegir-nos del sol amb roba ampla, clara i fresca.

Si, UGT vam tenir la mateixa sensació que vosaltres, se’n foten de nosaltres. No disposem on refredar l’aigua, el pantaló és fosc, el polo és massa gruixut per aquest temps i cap de les dues peces són transpirables, per no parlar del calçat!!!

NOU UNIFORME, MANCA DE TRANSPIRACIÓ DEL PANTALÓ,

EL POLO i LES SABATES

El tema estrella de la reunió, UGT demana que donada la manca de transpiració de l’uniforme s’autoritzi els treballadors a poder portar l’uniforme anterior d’estiu, fins que s’arribi a una solució d’aquest greu problema.

La nostra subdirectora general de RRHH i RRLL manifesta que no hi és present la persona de l’administració que porta aquest tema i que més endavant ens donaran una resposta. UGT li manifesta que si la resposta ha de ser pel mes d’octubre, se la poden estalviar.

Ens reiterem en la nostra petició i interpel·lem al sentit comú i demanem que ella, que és la subdirectora general d’aquest àmbit, faci aquesta autorització; sembla que no té autoritat suficient per fer-ho, i ni tan sols per defensar les condicions de seguretat i salut dels seus treballadors.

SEGONA ACTIVITAT

UGT continuem defensant el dret d’aplicació del decret 365/2001 pel qual es regula la segona activitat en els cossos penitenciaris. No pot ser que després de complir tots els requisits exigits, l’administració ens doni l’esquena i miri cap a un altre costat.

El departament insisteix que hi ha un nombre important de peticions i és difícil de gestionar. UGT no defallirem defensant un dret guanyat amb molt esforç i patiment i els informem que arribarem a les instàncies que calgui.

CLIMATITZACIÓ  CP’s

Preguntem per la climatització dels centres, com per exemple la de Quatre Camins, i ens diuen que s’estan reparant, tot i que malauradament no arribaran a arreglar-los tots per manca de pressupost.

No ens imaginem que això pugui passar al districte administratiu, no; ben segur que a ells no els passa.

MÚTUA ASEPEYO

Es demana que la  Mútua Asepeyo tingui cura del personal penitenciari com cal i que millori el seu tracte cap als treballadors penitenciaris. L’administració ens diu que al llarg d’aquest any tan sols els hi consta una queixa al respecte.

Si mai rebeu un tracte injust per aquesta Mútua, no dubteu a contactar amb el vostre delegat d’UGT per fer arribar la vostra queixa.                                           

POLIESPORTIU BRIANS 1

UGT vam fer un informe del mal estat del poliesportiu, ens informen des de l’Àrea d’Obres que hi ha un projecte de millora i que aviat ens ho posaran en coneixement.

PROTOCOL DE SARNA

UGT sol·licita la unificació del protocol de sarna, ja que a cada centre el protocol difereix molt un dels altres. Ens informen que s’està treballant i que es farà aquesta unificació.

Salut!!!

Barcelona, 17 de juliol de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca