Escrit al Secretari de Mesures penals

Amand Calderó i Montfort

Secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima

C/del Foc, 57

08038 Barcelona

Senyor Amand Calderó, ens dirigim a vostè en relació a la nota que la Subdirecció General de Recursos Humans i Econòmics ha enviat a la plantilla avui dilluns, dia 3 de juliol, fent referència a la cobertura dels serveis i la garantia de l’exercici del dret de vot durant la jornada electoral del 23 de juliol de 2023, la qual es basa en la Circular 1/2015 de la Direcció General de Serveis Penitenciaris.

En relació a les franges horàries la nota especifica:

“….la persona que voti dintre de l’horari de treball: disposarà d’un permís de fins a quatre hores per exercir el dret de vot en una franja horària que no afecti ni el recompte del mati ni del migdia.”

UGTPRESONS considerem que l’Administració de la Generalitat ha de facilitar al màxim el dret fonamental del sufragi actiu, i en canvi la seva Subdirecció General de Recursos Humans i Econòmics el que fa és el contrari, és a dir limitar que els professionals penitenciaris puguin exercir lliurement aquest dret imposant unes franges horàries de votació que directament desincentiven la participació activa als comicis del proper 23 de juliol.

Compartirà amb nosaltres que obligar als professionals que treballaran aquest dia a fer 2 viatges extres de centenars de kilòmetres no és precissament facilitar l’exercici d’aquest dret, a més del perill que comporta i la poca sostenibilitat que significa.

Es per això que UGTPRESONS, com sindicat majoritari a l’àmbit penitenciari,  li demanem una modificació de la nota publicada avui i que s’estableixin 3 franges horàries de votació, a l’inici i final de la jornada laboral per als serveis únics de matí i tarda i una franja enmig de la jornada laboral per als serveis dobles matí/tarda.

A més, i per tal d’assegurar la prestació del servei, li demanem que fomenti l’exercici del vot per correu amb la compensació de 7’5 hores per a aquells que triïn aquesta opció enlloc de la del vot presencial.

Atentament,

Núria Nasarre Ferré

Responsable del Sindicat de Presons de la UGT de Catalunya

Barcelona, 3 de juliol de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca