La Consellera de Justicia limita el dret al vot dels professionals penitenciaris i posa en risc la seguretat dels centres penitenciaris

UGTPRESONS, sindicat majoritari a l’àmbit penitenciari català, denunciem que la Consellera de Justícia, Gemma Ubasart, i els responsables de la Secretaria de Mesures Penals volen obstaculitzar i limitar al màxim l’exercici del dret fonamental de sufragi actiu de centenars de professionals penitenciaris.

Amb una decisió sense precedents, conscientment elaborada per desincentivar la participació dels professionals penitenciaris als comicis, la Conselleria de Justícia ha decidit establir unes franges horàries de votació que obliguen als centenars de professionals penitenciaris que treballen el dia 23 de juliol a fer centenars de kilòmetres extres per poder votar, però que també provocarà que aquell dia el 60% dels professionals que hi treballaran hagin d’abandonar els centres penitenciaris gairebé de manera simultània per poder votar.

UGTPRESONS considerem que la Consellera de Justícia, com a titular del Departament, hauria de facilitar al màxim que els professionals penitenciaris puguin exercir un dret fonamental com el del vot, però ratificant les decisions de l’Administració Penitenciària fa el contrari i intenta evitar que els professionals penitenciaris que treballen el dia dels comicis puguin compaginar aquest dret fonamental amb el garantiment de la seguretat dels centres.

UGTPRESONS creiem que en aquesta ocasió l’Administració penitenciària ha traspassat una línia vermella ja que la seva decisió atempta clarament contra un dret fonamental expressament protegit per la CE.

UGTPRESONS, sindicat majoritari a l’àmbit penitenciari català, exigim a la Consellera de Justícia una rectificació immediata, i que s’estableixin unes franges horàries de votació que conjuguin el dret al vot dels professionals penitenciaris i la seguretat dels centres penitenciaris.

UGTPRESONS ACUDIRÀ A LA JUNTA ELECTORAL DE ZONA EN CAS QUE LA CONSELLERIA DE JUSTÍCIA NO MODIFIQUI LA SEVA DECISIÓ.

Barcelona, 11 de juliol de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca