UGTPRESONS demanem una reunió al nou director general d’Afers Penitenciaris

José María Montero Gómez

Director general d’Afers Penitenciaris

C/del Foc, 57 – 08038 Barcelona

Benvolgut,

Ens adrecem a vostè per demanar-li que ens convoqui a una reunió per poder informar-nos de diverses qüestions que considerem són cabdals i han d’afrontar-se de manera urgent:

Informe sobre l’anàlisi del redimensionament de plantilla reclamat pel Departament de Justícia a funció pública, a partir del qual s’ha d’incrementar el nombre mínim de 350 efectius acordats el passat 22 de març, xifra que considerem s’ha d’apropar a no menys de 500 efectius.

Implementació immediata de les actuacions que, amb l’objectiu de garantir la seguretat, prevenir i reduir les agressions al col·lectiu penitenciari, ja han passat la prova pilot corresponent amb els informes pertinents sobre la seva adequació, necessitat i oportunitat, com ara els aerosols d’acció adequada, entre d’altres. 

Implementació immediata de les actuacions de seguretat especialment adreçades als DERT, així com la programació de les actuacions envers les necessitats d’adequació de les instal·lacions, sobre les quals ja s’ha fet el corresponent informe integral de tots els DERT i DS dels centres penitenciaris.

Necessitat de buscar una solució davant la problemàtica que genera el subministrament de la medicació, que fa necessari un canvi per tal que es pugui facilitar de manera dissolta, si bé no en tots els casos, si en aquells que un mal ús per part dels interns provoca greus problemes tant per la seva salut com per la seguretat del centre i dels professionals penitenciaris.

Solució davant la problemàtica que ha generat la nova uniformitat, primer pel que fa a la quantitat de peces de roba, que UGTPRESONS va denunciar, també davant la Inspecció de Treball, són del tot insuficients per a mantenir una higiene adequada i pel que demanàvem més roba tant d’estiu com d’hivern. Segon, pel que fa a la qualitat dels teixits, per la manca de transpiració de botes, polo i pantaló el que ja vam posar en coneixement del departament i a la darrera reunió del comitè de seguretat i salut als centres penitenciaris. Davant aquests problemes generats demanem que es pugui utilitzar com a mesura provisional la uniformitat antiga quan sigui necessari.

Atentament,

Núria Nasarre ferré

Responsable del Sindicat Professional de Presons de la FeSP-UGT de Catalunya

Barcelona, 13 de juliol de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca