2 codis vermells

UGTPRESONS  vol informar a la plantilla d’un fet que ha succeït aquesta passada nit al departament del DERT en el que els companys del torn de nit van tornar a viure uns fets gravíssims, que gràcies a la seva professionalitat,  van aconseguir aturar dos incendis que s’estaven produint en el mateix moment.

Al voltant de les 22.00h va començar a sonar l’alarma d’incendis d’una cel·la, en personar-se el funcionari del departament per comprovar l’estat de la cel·la aquest observa un gran foc i molt de fum a dins, impedint la visió de l’intern que habita en ella.

Al mateix moment, es dispara l’alarma d’incendis de la cel·la contigua. S’activen dos codis vermells alhora essent necessària la intervenció de tots els funcionaris disponibles en aquest torn, dirigint l’actuació el cap de serveis que hi havia assignat.

A part de l’equipació d’autoprotecció personal es va necessitar fer ús de les mànegues d’incendis.

Un cop extingits els dos incendis, els serveis mèdics van procedir a comprovar l’estat de salut dels interns. Mentrestant un dels dos interns no deixava d’amenaçar als funcionaris amb un to molt agressiu manifestant que tornaria  a incendiar la seva cel·la. Com l’intern no deposava la seva actitud va ser necessària la contenció psiquiàtrica per a evitar que posés en perill la seva vida i la de resta d’interns. Un cop controlada la situació el cap de serveis ordena obrir les finestres i posar el ventilador en marxa per dissipar tot el fum present a l’ala i restablir així la vida normal del departament.

Cal remarcar que gràcies a aquest nou sistema d’extinció d’incendis (accés directe a les mànegues del bloc des de fora de les bombolles) és molt més fàcil i més ràpid poder controlar un incendi, a la vegada que per als interns i funcionaris és molt més segur.

Des d’UGTPRESONS felicitem la professionalitat de tots els companys que van haver d’intervenir. BONA FEINA COMPANYS!

També volem agrair a la nova direcció del centre l’interès i la celeritat que han demostrat amb aquest tema dotant aquests departaments d’un sistema d’extinció eficaç i segur.

Salut!

Secció sindical d’UGTPRESONS al CP Brians 2

Sant Esteve Sesrovires, 30 de setembre de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca