Reunió amb la direcció

Assisteixen per part de la direcció, el Director, el Subdirector d’Interior, el Gerent i el secretari tècnic jurídic. Per la part social, els sindicats representatius UGTPRESONS, CCOO, INTERSINDICAL i CSIF.

Interior i seguretat

La Direcció ens ha informat de la renovació de pràcticament tots els interins fins al 30 de setembre. Exactament, 18 dels interins que finalitzaven contracte el 15/9 seran renovats. Pel que fa als que finalitzen amb data 30/9, seran tots renovats excepte 8. UGTPRESONS hem demanat la contractació imminent de tots els companys que estan a la borsa i encara no han començat a treballar. La direcció ens ha manifestat que posteriorment a la data de 30 de setembre s’aniran cridant a la totalitat de treballadors  segons les necessitats del servei.

Per altra banda, ens ha informat del gran nombre de companys de baixa que hi ha actualment al centre i que representen quasi un 16% de la plantilla total.

A part de la formació en aquest departament UGTPRESONS ha exigit a la direcció més formació. Creiem indispensable que tots els funcionaris siguin coneixedors de tots els procediments d’actuació a la feina i és  per això que s’ha exigit que des del centre i des de la SMPRAV es potencií la formació de tots els funcionaris per al seu correcte funcionament.

Auditoria de personal al centre

El gerent ens informa que el passat agost va acompanyar a l’auditoria que es va dur a terme al nostre centre durant dos dies sencers en els torns de matí, tarda i nit. S’han detectat mancances de personal i de seguretat, però encara no s’ha presentat l’informe final i estem a l’espera de veure que és el què s’ha demanat per part de la direcció. UGTPRESONS creiem que les necessitats del servei han canviat molt, conjuntament amb el canvi de perfil dels interns, els plans d’educació i les normatives i lleis actuals. Restem a l’espera de l’informe i quan ho sapiguem us ho farem arribar.

Rehabilitació

UGTPRESONS vam demanar a la direcció que per a futures organitzacions horàries, avisi amb suficient antelació perquè els companys es puguin organitzar correctament. La direcció ens va comunicar que ho tindrà molt en compte.

La direcció ens va informar que a causa dels canvis de reestructuració que encara estan estudiant farà falta més personal de rehabilitació per a dur a terme tot el volum de feina que actualment s’està generant.

DERT-DS

Hem manifestat que es tingui en compte sempre la dotació mínima de funcionaris de servei en aquests departaments i que cessi el degoteig constant dels funcionaris assignats en aquestes unitats cap a accessos i cap a mòduls de forma periòdica.

També s’ha demanat que els funcionaris que presten serveis en aquestes unitats siguin en la manera del possible sempre els mateixos, ja que, per la complexitat i el volum de feina es necessita imperiosament una formació i una continuïtat en el mateix per garantir el correcte funcionament. És per això que exigim a la direcció que sempre es garanteixi la dotació necessària per portar a terme tota la feina.

UGTPRESONS ha demanat a la direcció que es canviï tot el sistema de panys i de claus de les cel·les dels interns perquè la gran majoria no obren correctament i provoca una gran pèrdua de temps i de seguretat. El sistema és molt antic i el seu estat de manteniment és nefast. La direcció s’ha compromès a realitzar l’estudi per a millorar tot el sistema.

Respecte a les bombolles que donen accés a les mànegues per apagar els incendis, la direcció ens informa que dos departaments, aquesta mateixa setmana ja estarà del tot enllestit i es podrà utilitzar en cas d’incendi.

Pla Funcional

La Direcció ens ha comunicat que el pla funcional que es volia implementar amb la passada direcció no es farà i es tornarà a un sistema molt més segur i molt més funcional.  Aquesta nova direcció, a part d’escoltar a les forces sindicals sobre aquest tema, ja ha començat a treballar per a canviar totes les destrosses que  va ocasionar l’antic director.  Les paraules textuals de la direcció van ser que treballaran conjuntament amb tractament i interior per a revertir tota aquesta problemàtica. De moment ja ens ha comunicat que pel que fa als mòduls 9 i 10 seran exclusivament per a toxicomanies i els mòduls 7, 8 i 14 seran unitats de sortides. Respecte al mòdul 6, la direcció ens comunica que continuaran residint els interns vulnerables amb l’ajuda del departament de Salut Mental i de la mà de tractament malgrat que es volen replantejar moltes directrius que estan actualment en estudi. Pel que fa a les unitats de condemnes curtes (RPS) es buscarà una solució per la problemàtica que presenten  i amb l’ajuda del CASS es vol trobar la manera de portar a terme totes les vicissituds sorgides. La Direcció s’ha compromès a mantenir-nos informats de tots els esdeveniments que s’hagin de produir per poder fer-nos les consultes pertinents abans de prendre una decisió. Fins a nova ordre i mentre ni es pugui garantir la seguretat de tothom.

DAE

Respecte als rumors que van han sorgit sobre la posada en marxa d’una unitat de medi semiobert  al centre, on ara es troba el departament d’atenció especialitzada (DAE), la direcció ens comunica que actualment no hi ha res decidit, malgrat que es vol assumir que els interns amb destins exteriors puguin viure en aquesta unitat.

UGTPRESONS  ha demanat que la plantilla actual estigui correctament formada i se’ls hi faciliti realitzar tota la formació pertinent. També hem demanat la realització de totes les GAPS en horari laboral.

Salutacions,

Secció sindical d’UGTPRESONS al CP Brians 2

Sant Esteve Sesrovires, 13 de setembre de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca