Interns amb privilegis

No tots els interns són iguals, ni tenen els mateixos drets i obligacions. Alguns tenen el privilegi dextorquir, agredir, amenaçar i desplegar el terror a les unitats on són ubicats EN UNA VISIÓ MESSIÀNICA DE LA REHABILITACIÓ I EL TRACTAMENT.

Des del passat mes de juliol, els interns i funcionaris del MID i la Infermeria de Mas d’Enric estem patint la presència imposada des de Direcció General, de lintern JRJ, el qual ha protagonitzat una interminable llista d’incidents relacionats amb intoxicacions i agressions d’especial violència i agressivitat.

Aquest intern, suposadament psiquiàtric, condemnat a presó per múltiples robatoris amb violència i intimidació,  no té cap mesura de seguretat que justifiqui la seva estada a cap unitat psiquiàtrica ni d’atenció especialitzada que no sigui un DERT, ja que com ha demostrat fins ara, no és més que un toxicòman antisocial i inadaptat que ha après a tocar determinades tecles del sistema per tal de satisfer els seus apetits. L’únic que trobem que el diferencia de la resta, és que no té cap problema en fer-se petites autolesions quan no se surt amb la seva, a tall de xantatge, l’acumulació de les quals li dota d’una aparença inquietant que no dubta també a utilitzar a favor seu, però que en cap cas suposen un perill per a la seva vida.

En poc menys d’una setmana, ha deixat inconscient a un intern fent una maniobra d’estrangulament per la qual no cosa no va arribar ni a ser aïllat ni separat tan sols de la víctima, a la que cinc dies després, va tornar a noquejar de nou d’un cop de puny al rostre per prendre-li un paquet de tabac.

El més greu del cas, és que “Direcció del Centre” en comptes de reconèixer l’error i que el MID no és una ubicació adequada per aquest intern, pretén que no se li facin partesi que no sigui conduït al DERT faci el que faci, i persisteix en abocar-hi recursos que nega als altres interns, en un clar greuge comparatiu, fent anar amunt i avall psicòlegs i educadors per fer-li una intervenció personalitzada de la qual se’n refot després.

Sembla que amb això no n’hi ha prou,  i ara des de Direcció General, s’està  obligant al centre a no tenir pressa per incoar els expedients disciplinaris corresponents a la multitud d’informes que hem anat fent els funcionaris, menystenint la nostra feina amb una maniobra que per dir-ho suau, ras i curt, és il·legal.

Des de la nostra secció sindical estem fent pressió a la “Direcció del centre” perquè compleixi totes les sancions i es facin tots els comunicats de fets i siguin elevats, com marca la normativa i després que sigui traslladat a un Psiquiàtric, el nostre centre no reuneix les condicions per tenir aquest tipus d’interns.

NO ENS CONVERTIREM EM CÒMPLICES DIL·LEGALITATS QUE POSEN EN RISC ELS TREBALLADORS I LA SEGURETAT DEL CENTRE. UGTPRESONS ESTAREM ATENTS A QUALSEVOL ACCIÓ EN AQUEST SENTIT PER DENUNCIAR-HO DAVANT LES INSTÀNCIES JUDICIALS QUE CALGUIN.

Salut,

Secció Sindical d’UGTPRESONS al CP Mas d’Enric

El Catllar, 22 de setembre de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca