Reunió amb la direcció

Benvolguts companys i companys

La secció sindical d’UGTPRESONS ens hem reunit aquest matí amb la Direcció del Centre, estant presents el Director i la Sotsdirectora d’Interior.

El motiu principal d’aquesta reunió ha estat l’acomiadament de la Sotsdirectora d’Interior que comença una nova etapa al Centre Penitenciari de Dones i que ens deixa per motius personals.

Al mateix temps i com no podia ser d’una altra manera, hem preguntat al Director per la persona que serà nomenada en substitució de l’actual Sotsdirectora, malahuradament, aquesta pregunta ha quedat sense resposta, ja que segons informa la Direcció encara no està del tot decidit.

La previsió és que el nou nomenament es dugui a terme durant la segona quinzena del mes de gener de 2024, fins aquesta data, les tasques de la Sotsdirecció d’interior seran assumides tant pel Director com pels dos CUES.

Aprofitant aquesta reunió, els sindicats presents hem reiterat diferents demandes a la Direcció, així s’han exposat algunes inquietuds que té el personal de tractament, especialment referents a la necessitat que disposin de polsadors de seguretat, cosa que està subjecta a disponibilitat pressupostària i a la problemàtica existent amb la realització de les analítiques als interns.

Novament, hem ficat damunt la taula el problema de la falta endèmica de personal que anem patint des de l’obertura del Centre. La Direcció ens confirma que l’estudi de redimensionament de la plantilla que es va realitzar, no només va reflectir aquest problema, sinó que es va xifrar l’increment ideal necessari de plantilla per funcionar normalment en almenys uns 60 funcionaris més.

Novament, aquesta solució passa per un augment de la partida pressupostària, la Direcció ens confirma que es demana diàriament a la Secretaria la incorporació de nous funcionaris, tot i que en cap cas s’arriba a la xifra que seria desitjable.

Tot i que estem en contra de les hores extres, i des de la nostra secció sindical, no fem hores extres, UGTPRESONS, hem incidit en la necessitat que s’ofereixin les hores extraordinàries remunerades a tots els funcionaris que les sol·licitin per igual, sense que hi hagi favoritismes.

També hem demanat que els canvis de torns que ofereix personal es tramitin mitjançant els coordinadors de guàrdia i no trucant directament als funcionaris.

Finalment, hem aconseguit el compromís de la Direcció per tramitar a través dels coordinadors tot allò que no sigui de cobriment urgent, de manera que tothom tingui accés a gaudir d’aquests avantatges.

Referent al mal funcionament de la climatització al Centre, sembla que el problema estaria en la instal·lació original, donant-se situacions molt dispars, en un mateix passadís hi ha despatxos amb una temperatura molt baixa mentre que altres pateixen una calor excessiva.

Des d’aquesta secció sindical d ‘UGTPRESONS volem demanar a tots els companys i companyes que emetin l’informe corresponent cada cop que s’observa un mal funcionament de la climatització per poder pressionar l’empresa contractada i que es puguin dur a terme mesures correctores que ens beneficiaran a tots.

Finalment, i pel que fa als forats que previsiblement hi haurà un cop els nous CUSIS i CAFS prenguin possessió del seu càrrec, hem demanat a la Direcció que aquests es cobreixin seguint l’acord que es signi amb el departament que previsiblement serà el mateix que es va acordar amb el concurs de Caps de Servei, demostrant transparència i evitant les adjudicacions a dit, el Director s’ha mostrat d’acord amb aquest punt i ens ha confirmat que si s’arriba a un acord sindical amb el departament, el Centre s’atindrà al que allí es determini.

Salut,

Secció Sindical d’UGTPRESONS al CP Mas d’Enric

El Catllar, 28 de setembre de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca