La UGT signem la pròrroga del complement de productivitat per a aquest 2023

L’INCREMENT RETRIBUTIU PENDENT DEL 0,5% EL COBRAREM FINALMENT A LA NÒMINA DE NOVEMBRE

Avui, 29 de setembre, s’ha reunit la Mesa General d’Empleats Públics per aprovar, amb la signatura només d’UGT i CCOO, la pròrroga per a aquest 2023 de l’acord d’avaluació del complement productivitat (bufanda) signat l’any passat.

Tot i haver estat negociant intensament al llarg de molts mesos un nou sistema d’avaluació lligat a l’assoliment d’objectius amb, naturalment, un augment molt significatiu de les quantitats econòmiques a percebre, no ha estat possible arribar a un acord i avui, a 3 mesos de finalitzar l’any i després que la UGT ho haguem exigit reiteradament, hem pogut tancar l’acord de pròrroga per a aquest 2023.

La partida destinada per a aquest 2023 es distribuirà segons el grup de titulació, prenent de referència el sou base de cada grup, amb les següents quantitats màximes assolibles:

  Grup FuncionarisGrup LaboralsQuantia 2023
A1A601,87€
A2B520,46€
C1C390,78€
C2D325,17€
EE297,67€

Cal dir que aquestes quantitats són de l’aplicació del 3% d’increment retributiu a les quanties que vam percebre l’any passat.

El sistema d’avaluació serà, per tant, el mateix que l’any passat:

Les 4 competències a valorar seran les següents, segons s’ocupi un lloc de comandament o un base, i cada una tindrà una puntuació màxima de 5 punts:

  • Llocs de comandament o llocs singulars amb persones a càrrec:
  • Planificació i organització.
  • Orientació als resultats.
  • Direcció i desenvolupament de persones.
  • Flexibilitat i gestió del canvi.
  • Llocs de no comandament:
  • Orientació als resultats i a la millora.
  • Iniciativa.
  • Adaptabilitat.
  • Treball en equip.

La valoració màxima d’aquestes competències s’estableix en 20 punts, dels quals fins a 8 podrà autoavaluar-se el treballador, i la resta el seu superior jeràrquic; caldrà arribar a un mínim de 10 punts per tenir dret a cobrar el complement, sent la quantia a percebre la part proporcional de la puntuació assolida, amb l’excepció que si s’assoleixen 18 punts o més, que es cobraria el 100%.

S’hauran d’haver prestat més de 5 mesos dins del període avaluatiu (de l’1 de gener al 31 d’octubre) per tenir dret a cobrar el complement i encara que s’obtingui una puntuació mínima de 10 punts no es percebrà el complement si hi ha 2 competències de les 4 valorades amb puntuació baixa (0-1) o 1 competència amb puntuació baixa (0-1) i les altres 3 amb puntuació mitja (2-3).

El complement es percebrà al mes de desembre, i les situacions que no descompten son les baixes per accident de treball o malalties professionals, el gaudiment de permisos i reduccions de jornada vinculades a conciliació personal, familiar i laboral, i els permisos per deures inexcusables, assumptes propis, compensació de festius i les vacances.

A la reunió, la UGT hem demanat explicacions dels motius pels quals ens hem d’esperar a la nòmina de novembre per percebre l’increment retributiu del 0,5% addicional al 2,5% que ja tenim reflectit a la nòmina, mentre a la resta de l’Estat el cobraran a la nòmina d’octubre.

La Directora General de Pressupostos ens ha respost que haurà de ser a la nòmina de novembre perquè el CTTI (l’empresa pública que integra tots els serveis informàtics i de telecomunicacions de la Generalitat) necessita “gairebé 4 setmanes per fer la modificacions necessàries”.

Malgrat tenir efectes retroactius a 1 de gener de 2023 la UGT creiem que si hi hagués hagut voluntat real d’abonar l’increment a la nòmina d’octubre s’hauria pogut fer, això sí, sempre treballant amb les previsions i antelació suficient.

Per últim volem recordar que aquests increments provenen de l’acord estatal plurianual signat per la UGT i CCOO i que a banda del 2,5% ja reflectit a la nòmina, preveu un 0,5% addicional vinculat a l’IPC amb caràcter retroactiu a 1 de gener, que és el que percebrem a la nòmina de novembre, i un altre 0,5% vinculat al PIB, també retroactiu i que, probablement, cobrarem a la nòmina de desembre.

A la reunió la UGT hem exigit la convocatòria urgent del Grup de Mesures de Conciliació per avançar en un dels nostres objectius prioritaris a curt termini, les 35 hores setmanals. Cal dir que aquest Grup està integrat només per la UGT, ccoo i la iac, de manera que aquells altres sindicats que diuen que “aconseguiran” les 35 hores de jornada menteixen, ja que no tenen presència a les meses de negociació i, per tant, cap possibilitat “d’aconseguir” absolutament res.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 29 de setembre de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca