Reunió Comissió de seguiment

La reunió s’inicia amb la prèvia per part de l’administració, la qual ens va informar de la publicació del llistat provisional de mèrits del concurs de comandament JUS/031/2022.

UGTPRESONS, tal com hem reiterat en sempre, estarem pendents que un cop es produeixi la resolució d’aquest concurs, es faci servir el rànquing amb els companys que no obtinguin plaça definitiva per cobrir les vacants provisionals que es produeixin posteriorment, de la mateixa manera que es va fer amb el darrer concurs de caps de servei.

I que aquest sistema s’utilitzi sempre amb posterioritat als concursos de comandaments i es faci mentre no s’esgoti la llista o fins que hi hagi un nou concurs de comandaments.

INFORMACIÓ BAIXES PER IT, REFORÇOS I NOMENAMENTS

El subdirector de Recursos Humans ens informa de les baixes per IT i la seva cobertura:

  • A interior  dels 3231 treballadors, hi ha 428 baixes i 287 estan cobertes.
  • A tractament dels 739 treballadors hi ha 76 baixes i 29 estan cobertes.
  • A oficines dels 434 treballadors hi ha 35 baixes i 14 estan cobertes.

El subdirector ens comunica, en referència als reforços i nomenaments, que dels 463 companys interins que finalitzen contracte el dia 30 de setembre, 427 seran renovats fins al 31 de gener de 2024. Els 36 que no seran renovats així com el segon torn del procés de borsa finalitzat, seran contractats més endavant sense que es concreti quan, més enllà que serà probablement a finals d’any o bé principis de 2024.

INCLUSIÓ D’INTERINS I REFORÇOS A LES GUÀRDIES

UGTPRESONS va posar en coneixement de la secretaria i avui ho hem tornat a denunciar, que a la majoria dels centres hi ha funcionaris de reforç que sense cap motiu no s’integren a les diferents guàrdies del centre. Això provoca que aquests companys no puguin distribuir-se els seus dies de vacances, assumptes personals o compensació de festius, i queden a expenses de la voluntat de les diferents oficines de RRHH que els fan servir d’autèntics «comodins» per tapar forats.

Una de les solucions que UGTPRESONS va proposar va ser la de fer contractes més llargs, per facilitar la integració dels companys a les guàrdies i que les oficines de RRHH no posessin com excusa la curta durada dels contractes.

Finalment, la secretaria sembla que se sensibilitza amb aquest problema que patíem fa massa temps i per aquest motiu, com ja s’ha dit, els companys que finalitzen contracte aquest mes seran renovats fins al 31 de gener de 2024, i donaran les directrius pertinents a les oficines de RRHH per tal que incorporin els companys a les corresponents guàrdies i es normalitzi per fi el gaudiment de les seves lliurances.

COMISSIONS DE SERVEI DE GSI I NOU PROCÉS DE GAM I GO

L’Administració ens informa que del procés de comissions de servei per al personal GSI ja ha finalitzat, els 29 llocs atorgats van generar alhora noves places que no es van poder cobrir completament per funcionaris de carrera.

Concretament, va haver-hi 4 places a Joves i 9 a Puig de les Basses que no es van cobrir, i s’han ofert a interins, que s’incorporaran a aquestes places el dia 1 d’octubre.

UGTPRESONS hem demanat pel procés de comissions de servei per al personal GAM i GO i ens han comunicat que pròximament el convocaran i que la previsió d’incorporació a les places està prevista per l’1 de febrer de 2024.

DESCOMPTE DE DIES DE CF I A/P EN BAIXES PER IT

UGTPRESONS hem recordat a l’administració que no es poden descomptar dies d’A/P als treballadors, ja que l’acord indica clarament que només es pot fer en concepte de dies de CF.

Únicament en casos molt excepcionals quan per exemple una persona ha gaudit de tots els seus dies de CF de l’any i a posteriori agafa una baixa, a l’hora de descomptar-li els dies corresponents de penalització, com ja no disposa de dies de CF, i dit vulgarment, “deu dies a l’administració”.

És en aquest cas molt concret quan l’administració ha de donar opcions al treballador per tornar els dies que no ha generat, i aquestes són tres:

  • descompte de dies d’AP.
  • recuperar els dies gaudits de CF.
  • descompte en nòmina.

D’aquestes opcions el treballador pot optar per la que vulgui, però l’administració en cap cas pot imposar la seva opció.

REPOSICIÓ PECES UNIFORMITAT I MILLORES DE L’EQUIPAMENT

UGTPRESONS hem tornat a manifestar el nostre malestar amb tota la gestió que s’ha fet amb el nou uniforme, començant per l’empresa adjudicatària, la normativa d’uniformitat, la qualitat dels materials de confecció, les quantitats de peces repartides i un llarg etc. I hem demanat explicacions de com resoldran tot aquest problema que ells mateixos han generat.

L’administració ens informa que són conscients i estan avaluant tant les proves fetes aquest estiu amb nous teixits, com el tema de les quantitats a repartir. Pròximament, ens convocaran a una reunió amb la subdirecció de Centres en què ens informaran del relatiu a aquesta greu problemàtica que patim.

CANVIS D’HORARI I JORNDA LABORAL OBLIGATS A TRACTAMENT

L’administració insisteix en el fet que a tots els centres els educadors amb horari acumulat han de fer el mateix horari, en el qual la presència efectiva d’un mínim del 20% s’ha de complir. Tot i això, admeten que al còmput de la presència del divendres tarda també s’ha d’incloure els educadors de cap de setmana, cosa que sembla alguns centres s’entesten en negar.

UGTPRESONS insisteix que si mostressin el mateix interès que mostren per reclamar que es compleixi el 20% de presència obligada, per cobrir totes les baixes i reduccions de jornada, de ben segur que el servei estaria ben cobert.

COBERTURA DE BAIXES I REDUCCIONS DE JORNADA A TRACTAMENT

L’administració ens informa que ja estan començant a cobrir les reduccions de jornada de tots els col·lectius de tractament.

En referència a la cobertura de les baixes a tractament ens diuen que no són prou àgils per culpa del sistema de selecció via ATRI, que com tots ja sabem és molt lent i per la dificultat en trobar professionals tan específics.

UGTPRESONS sempre hem denunciat el mal funcionament del sistema ATRI i hem demanat i ja fa massa temps que esperem, la creació d’una borsa de tractament. Es comprometen a convocar una reunió per tractar-ho i donar solució a la cobertura les places.

PERSONAL D’OFICINES

UGTPRESONS estem denunciant des de fa molt de temps la situació a les oficines dels centres penitenciaris, que tenen greus carències estructurals, problemes quant als nomenaments, dèficit de plantilla, manca de formació tan inicial com continua, etc., i en especial les de règim, infradotades de personal i on l’acumulació de tasques és molt gran.

L’administració ens ha manifestat que són conscients del problema i que pròximament ens presentaran una sèrie de mesures que estan elaborant per tal de pal·liar entre d’altres, aquest dèficit estructural de les oficines.

DENEGACIONS DE SEGONES ACTIVITATS

UGTPRESONS hem manifestat la nostra total indignació respecte de la gestió que s’està fentamb les sol·licituds de les segones activitats. No és admissible que una persona que hagi sol·licitat la segona activitat no rebi cap resposta en sis mesos i una vegada acabat aquest període que contempla la normativa, passi al final de la llista de sol·licitants.

El subdirector de RRHH i Econòmics ha admès que són conscients d’aquesta anomalia, i que, encara que està recollida en la normativa i el decret de segona activitat, buscaran els mecanismes adients perquè les persones que esgotin el període de sis mesos, puguin continuar esperant sense perdre el seu lloc al llistat

També ens ha reconegut que tenim un greu problema amb la quantitat de sol·licituds de segona activitat, que cada any són més, i per això UGTPRESONS hem tornat a insistir que una de les solucions implica aprovar la jubilació anticipada. Hi ha un total de 27 sol·licituds pendents, de les quals 17 s’han produït aquest 2023.

CRITERIS DE COMPENSACIÓ PER FORMACIÓ ONLINE

UGTPRESONS hem manifestat la nostra disconformitat amb l’ordre emesa per la Subdirecció General de RRHH en el sentit de realitzar de manera obligatòria la formació online dins l’horari laboral. Es dona la circumstància què en alguns centres hi ha funcionaris que han gaudit la compensació horària i d’altres que han estat obligats a fer-la dins l’horari laboral, amb el perjudici que pel servei això representa.

També els hi hem fet referència al fet que determinada formació asíncrona, els treballadors estan obligats a fer-la fora del seu horari laboral perquè el curs demana connectar-se a determinades hores les quals poden no coincidir amb la jornada laboral, i aquest temps no s’està compensant.

En aquest sentit, l’administració ha recollit la nostra demanda i ens ha manifestat que enviaran un recordatori a tots els centres i en especial a alguns com Quatre Camins i Brians 2, que el temps de formació que obligatòriament es fa en hores fora de l’horari laboral, ha de ser compensat.

CENTRES OBERTS

L’Administració es va comprometre a fer un monogràfic per parlar del medi obert i UGTPRESONS els hem recordat que havia de ser al setembre. Cal una revisió de les dotacions de plantilla i dels horaris.

SERVEI DE PROPIS A QUATRE CAMINS

De nou UGTPRESONS hem demanat a l’administració que d’una vegada per totes posi solucions al deficient servei de transport que es presta tant al CP Quatre Camins com al CP Joves.

El subdirector General de RRHH ens manifesta que és conscient i que ja tenen elaborat un seguit de mesures per tal de solucionar-ho. De moment ens han informat que han contractat un nou Propi que s’incorporarà a començaments del mes d’octubre.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 28 de setembre de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca