Reunió d’UGTPRESONS amb el grup parlamentari d’ERC al Parlament

DEMANEM A ERC QUE INCLOGUI LA NOSTRA  JUBILACIÓ ANTICIPADA ENTRE ELS PUNTS CLAUS PER DONAR SUPORT A UNA PROBABLE INVESTIDURA DE PEDRO SANCHEZ

En el marc dels habituals contactes que mantenim amb diferents grups parlamentaris UGTPRESONS ens hem reunit aquest matí amb la diputada i portaveu de justícia d’Esquerra Republicana al Parlament de Catalunya, Anna Balsera Marin, per tractar principalment la jubilació anticipada dels professionals penitenciaris.

UGTPRESONS hem iniciat la reunió fent un resum de les principals actuacions relacionades amb l’avançament de l’edat de jubilació dels professionals penitenciaris que ERC ha anat fent al llarg d’aquests darrers mesos, i que evidencien, almenys sobre el paper, un posicionament favorable a l’assoliment d’aquest objectiu.

Ens hem volgut referir primer a l’esmena que el Grup d’ERC al Congrés dels Diputats va presentar al Proyecto de Ley de Eficiencia Procesal reclamant la modificació del text refós de la Ley de Seguridad Social per permetre la nostra jubilació anticipada i que malauradament no va arribar a votar-se al dissoldre’s les Corts per l’avançament de les eleccions generals.

També hem volgut comentar el programa electoral amb que es va presentar ERC a les eleccions generals del passat 23 de juliol, que contemplava la “Modificació legislativa per la jubilació anticipada del cos de funcionaris de presons”.

UGTPRESONS creiem que ara és el moment de demostrar de nou aquest compromís i hem traslladat a la diputada que, amb motiu de la més que probable investidura del líder del PSOE i la necessitat que tindrà del suport d’ERC, no podem perdre l’oportunitat d’aconseguir allò que per la via de la negociació entre el nostre Departament de Justícia i el Ministerio de Seguridad Social sembla eternitzar-se.

Per tant, UGTPRESONS hem demanat a la diputada Balsera que traslladi la nostra demanda a l’òrgan de govern del partit i que incloguin l’avançament de l’edat de jubilació de tots els professionals penitenciaris dins dels punts imprescindibles per donar suport a una hipotètica investidura del líder del PSOE.

UGTPRESONS hem insistit en el fet que és de justícia que els professionals penitenciaris puguin accedir a un avançament de l’edat de jubilació i hem recordat a la diputada que, depenent del que finalment decideixi ERC, hauran de continuar treballant perquè s’acabi aprovant d’una forma o altra.

Així mateix, l’hem recordat que l’esperit de l’acord de jubilació anticipada que vam signar amb el Departament de Justícia no exclou cap professional penitenciari i que, per tant, totes les actuacions presents o futures que realitzi ERC ha d’incloure tots els professionals sense excepció.

La diputada ha volgut demostrar el seu compromís amb els professionals penitenciaris i ens ha comunicat que traslladarà immediatament la nostra petició a l’executiva del partit per tal que es debati dins del màxim òrgan de govern del partit i que ens mantindrà informats puntualment.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 19 de setembre de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca